Spor 'Tolouse, Trabzon'dan büyük değil'

'Tolouse, Trabzon'dan büyük değil'

Paylaş
'Tolouse, Trabzon'dan büyük değil'

Toulouse'da forma giyen Umut Bulut, Toulouse takımının kesinlikle Trabzonspor'dan daha büyük bir takım olmadığını söyledi

Umut Bulut, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, TamSaha Dergisi’nin ekim ayı sayısına verdiği röportajda, geçtiğimiz sezonun sonunda Trabzonspor’da ayrılan arkadaşlarının takıma ciddi emekler verdiğini belirtti.

"HEDEFİM AVRUPA'YDI"

Kendisinin de Trabzonspor’a beş senesini verdiğini ifade eden Umut Bulut, şöyle devam etti: "Üstelik 28 yaşında olmama rağmen önemli bir bonservis bedeli getirerek Toulouse’a transfer oldum.

Hem kendim hem de Trabzonspor için hayırlı bir iş yapmış oldum. Her zaman için kafamda Avrupa’ya gitme hedefi oldu. Toulouse beni daha önce de transfer etmek istemişti.

Hem de Trabzonspor’a şimdi ödediklerinden daha yüksek bir bonservis bedeli teklif etmişlerdi ancak kulübüm beni bırakmak istememişti. Bu duruma canım hiç sıkılmadı, çünkü sonuçta bu olayların yaşanması gerekiyormuş diye düşündüm. Hiç pişmanlık da yaşamadım. Sezonu Trabzonspor’da tamamlamış olmaktan dolayı da gayet mutluyum."

Umut Bulut, 100’ler kulübü meselesinden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu da vurgulayarak, "Çünkü basın sanki benim üzerimde 100 gol meselesi yüzünden bir baskı varmış gibi gösterdi.

Ben atmasam da Burak ve Jaja golleri atıyordu ve takımın kazanması her şeyden önemliydi. Türkiye’deki basın çok gereksiz şeylerle uğraştığı için bu konuyu kendisine malzeme yaptı. Ha 99 gol atmışım ha 100 ya da 101. Bence biri diğerinden farklı değildi" ifadesini vullandı.

"İYİ Kİ GİTMİŞİM DİYORUM"

Toulouse’nin Trabzonspor’dan daha büyük bir takım olmadığını belirten Umut, şunları kaydetti: "Toulouse kesinlikle Trabzonspor’dan daha büyük bir takım değil, ancak unutulmamalı ki Avrupa’ya gitmek demek Real Madrid’e ya da Barcelona’ya transfer olmak demek değil.

Bu yüzden gittiğin takım, oynadığın takımdan iyi olmalı görüşüne katılmıyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor. Bu takımlar büyük olabilir ama Avrupa’daki ekipler mantalite olarak çok büyük. Oraya gittiğiniz zaman bunu anlıyorsunuz zaten.

Ben kendime iyi ki de gitmişim diyorum. Kesinlikle Trabzonspor’da kazandığımdan daha aşağısına gittim. Gençlere benim yolumdan gitmelerini tavsiye ediyorum. Orada kazanacakları paranın 3-4 mislini kendilerini ispat ettikten sonra kazanma şansları var. Futbollarını geliştirme fırsatı da cabası."

Fransa’da biraz daha güce dayalı futbol oynandığını ifade eden Umut, şunları kaydetti: "Ayrıca sistemli bir takım olmanın önemi ortaya çıkıyor. Ligde her takımın birbirini yenecek gücü var.

Her sene ligde farklı bir şampiyonun çıkması da bu durumun bir kanıtı. Bir de Fransa, Avrupa liglerinin oyuncu fabrikası gibi. Birçok futbolcu Fransız liginden diğer büyük liglere transfer oluyor"

Haberin Devamı