Spor 'Topa elin gitmek istemiyor gibi'

'Topa elin gitmek istemiyor gibi'

Paylaş
'Topa elin gitmek istemiyor gibi'

Şike davasında Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay savunma yaptı. Üye Hakim kaleci Korcan'a, "Sivasspor-Fenerbahçe maçında birinci golde topa elin gitmek istemiyor gibi" deyince duruşma salonundan tepkiler yükseldi

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 16’sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 9. duruşması sona erdi. Duruşmada Beşiktaş eski asbaşkanı Serdar Adalı ile Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu savunma yaptı.

"İBB HENÜZ RAKİBİMİZ DEĞİLKEN TRANSFER CALIŞMASINA BAŞLADIK"

Adalı, "Masum olup da masum olduğunu savunmanın dünyada en zor şey olduğunu yeni öğrendim. İBB henüz rakibimiz değilken transfer calışmasına başladık" dedi. Adalı sözlerine şöyle devam etti: "Mart ayı sonlarında Tayfur’la yaptığımız görüşmede transfer listesini bize bildirmesini istedik. İbrahim Akın, İskender Alın bu listeye dahildir. Henüz İBB rakibimiz bile değildi.Ahmet Ateş’e Yusuf Turanlı’nın telefonunu bulmasını istedim. Aynı zamanda İbrahim Toraman’ın menajeri de olduğunu o sırada öğrendim. Şike yapmak için menajeri taraftarın ve gazetecilerin olduğu otele alır mısınız? Samsunlu Kemal Tokak’ın babası Adanalıymış, hemşehrim olması nedeniyle ben görüştüm"

"BAŞKAN SİMAO’YU KARŞISINDA GÖRÜNCE TRANSFERDEN HABERİ OLDU"

Yıldırım Demirören’in ifadesinde transferden haberi olmadığını söylemesinin sorulması üzerine Adalı, "Savcının karşısında herkesin aklı dumura uğruyor. İnsanlar bildiklerini unutuyor" dedi. Üye hakimin "Başkana rağmen transfer yapılabilir mi?" sorusuna ise Adalı, "Ben futbol şubesinde tek yetkili olacağımı şart koşmuştum. Kulağa garip gelebilir ama bizim ilişkimiz böyleydi. Başkan Simao’yu karşısında görünce transferden haberi oldu" diye yanıtladı

"DEĞİL TÜRKİYE KUPASI, UEFA KUPASINI VERSELER SEDOVAN İSİMLİ ATIMI VERMEM"

Adalı, şike karşılığı at vereceği iddiasına karşılık ise, "At mevzusuna gelince 150 atımız var. Her yıl iki atı kendime ayırırım. Adı geçen at kendime ayırdığım attır. Kimseye hediye etmem mümkün değil. Değil Türkiye kupası, UEFA kupasını verseler Sedovan isimli atımı vermem" dedi. Adalı, "Penaltılarla biten maçta nasıl şike olur. Şikeye ilişkin açık şüpheli tek ifadem tapelerde yok" ifadesini kullandı.

"BANA BU LEKEYİ YAPIŞTIRAN HERKESİ ALLLAH’A HAVALE EDİYORUM"

Adalı’nın ardından Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu, savunmasını yaptı. Havutçu, "İddianamede yer alan 5 tape yüzünden 5 ay tutuklu kaldım. Her bir tape bir ayıma maloldu. İddiaları kabul etmiyorum. Ben ömrüm boyunca ahlak ve dürüstlüğümden ödün vermedim. Futbolculuk hayatımda kırmızı kart görmekten bile huzursuz olan ben şike iddiasıyla suçlanıyorum. Bana bu lekeyi yapıştıran herkesi Alllah’a havale ediyorum" dedi.

"ŞİKE YAPACAK OLSAM..."

Havutçu sözlerine şöyle devam etti: "Penaltı atışları sonucu belli olan bir maçta o maçın en iyi iki oyuncusuna şike yaptırdığım iddia ediliyor. Eğer şike yapacak olsam, İskender Alın’ın nizami golüne ofsayt diyen yan hakem Baki Tuncay Akın ve orta hakem Yunus Yıldırım ile 85. dakikada İbrahim Akın’ı oyundan alan meslektaşım Abdullah Avcı ile penaltı kaçıran Metin Depe ile yapardım. Beraatimi talep ediyorum"

"NE KARDEŞİM NE DE BEN BU İDDİALARI KABUL ETMİYORUZ"

Havutçu’nun ardından tutuksuz sanık İlhan Çelikay’ın savunmasına geçildi. Çelikay, Sivasspor’un kalecisi olan kardeşi Korcan Çelikay’a şike konusunda yardım ettiği yönünde iddialar olduğunu belirterek, "İddiaları kabul etmiyorum. Yusuf Turanlı ile yaptığım telefon görüşmesinde Fenerbaçe’nin Sivasspor’u yeneceğini söylüyorum. 16’da 15 yapmış bir takıma yenecek demek şike ile bağdaştırılamaz. Ben Sivasspor maçından sonra keşke Stoch’un golünü yeseydi, kendi hatasından gol yemeseydi diyorum. Ne kardeşim ne de ben bu iddiaları kabul etmiyoruz. Araba mevzusuna gelince, Korcan Beşiktaş’tan Sivasspor’a kiralandı. Oraya gittikten sonra da ‘bir araba alabilir miyiz’ dedi. Korcan internetten araba bakıyordu, bana da ‘git şu arabaya bak’ diyordu. Arabayı krediyle almak istedik. Şike olsa niye krediyle alalım?" dedi.

"ŞİKE YAPSA HİSSEDERDİM"


Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Korcan şike yapsa sana söyler miydi? diye sordu. İlhan Çelikay da, "Bilmiyorum onun bileceği iş. İnsan bazen olaylara ailesini katmak ister, ya da istemez. Biz bu iddiaları kabul etmiyoruz. Eğer şike yapsaydı ben Korcan’ın şike yaptığını hissederdim" diye karşılık verdi.

İlhan Çelikay’ın ifadesinin ardından Sivasspor’un kalecisi olan kardeşi Korcan Çelikay’ın savunmasına geçildi. Korcan Çelikay savunmasında, "Sivasspor-Fenerbahçe maçınca hatalı bir gol yedim ve sonuç olarak karşınızdayım. Bu maçtan önce başka bir maçta böyle bir gol yeseydim kötü kaleci olacaktım. Şike çok iğrenç bir kelime, bunu kabul etmiyorum. Benimle ilgili ne pazarlık söz konusu, ne de bir teklif var. Yusuf Turanlı ile maddi manevi birçok konuda görüştüm. Beşiktaş’a gitmemle ilgili Yusuf Turanlı ile görüştüm. Eğer Beşiktaş’a döneceksem ücretime zam olsun diye konuştuk" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, Çelikay’a, "Sen yukarıda bir film çevrildi, kabak bize patladı dedin mi?" diye sordu. Çelikay ise, "Emniyette tanımadığım kişilerin konuşmaları soruldu. Ben de bunları tanımadığımı söyledim. Daha sonra sorgulamamın ardından bir polisle konuştum. Gerçekten bunlar olmuş mu diye sordum. O da evet olmuş, bizim yorumumuz böyle dedi. Bende atlar tepişir, eşekler ezilir, biz de eşek olmuşuz dedim" diye yanıtladı.

"TOPA ELİN GİTMEK İSTEMİYOR GİBİ"

Daha sonra üye hakim Çelikay’a, "Sivasspor-Fenerbahçe maçında birinci golde topa elin gitmek istemiyor gibi" deyince duruşma salonundan tepkiler yükseldi. Mahkeme Başkanı Ekinci, "Yani şunu soruyoruz, ilk yediğin golde kasıt var mı?" diye sordu. Korcan Çelikay ise, "Kasıt yok. Benzer golü Volkan Demirel de yedi. Topa beklenmedik bir şekilde vurdu. Kesinlikle kasıt yok. Bana herkes ikinci golü soruyordu, ilk defa ilk golü soran birini gördüm" dedi. Sanık avukatları duruşmada sürekli futbol terimleriyle konuşulduğunu belirtince Mahkeme Başkanı Ekinci, "Şu anda bizden daha uzman bir mahkeme yok bu konuda" diye konuştu.

Fenerbahçe’de tercüman olarak çalışan tutuksuz sanık Samet Güzel de savunmasında, "Benim görevim Brezilyalı futbolcularla bağlantıyı kurmak, problemlerini çözmek. Bana isnat edilen suç Trabzonspor-Bursaspor maçında Vederson ve Sercan Yıldırım aracılığıyla teşvik primi verilmesi. Ben Sercan Yıldırım’ı yeşil sahalar haricinde hiçbir yerde görmedim. Gökçek Vederson da bizim kulübümüzde oynmamış, iyi bir dostum. TFF, kulüplerden hiçbir futbolcunun alacaklarının olmadığına dair bir belge istiyordu. Vederson belgeyi imzalamamıştı. Alaattin Yıldırım, bana ‘Vederson’u arayarak belgeyi imzalamasını ister misin’ dedi. Olay budur" diye konuştu.

Savunmalara ara veren Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmayı yarına erteledi.


Cem TURSUN / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı