Kemer Topaloğlu, Ukrayna'da temaslarını sürdürdü

Topaloğlu, Ukrayna'da temaslarını sürdürdü

Paylaş
Topaloğlu, Ukrayna'da temaslarını sürdürdü

Topaloğlu, Ukrayna'da temaslarını sürdürdü

KEMER, (DHA)- KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Ukrayna'da bir dizi temaslarda bulundu.

Ukrayna'nın Truskavets Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzalamak üzere Ukrayna'ya giden Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, iki belediye arasında yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Topaloğlu'na ziyaretleri sırasında meclis üyeleri Ferhan Fidan, Emrah Ayhan, Hasan Ali Acar ve İsmail Aka da eşlik etti.

Truskavets Belediye Başkanı Andriy Kulchinskiy ile yapılan toplantıda Kemer hakkında bilgiler veren Başkan Topaloğlu, iki belediye arasında yapılabilecek her türlü projeyi sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

Ukrayna'daki temaslarına devam eden Topaloğlu ve meclis üyeleri, daha sonra Ukrayna'nın Lviv şehrine geçti.

Lviv Belediye Başkan Yardımcısı Anatoliy Zabarylo ile görüşme sırasında hoş bir şekilde karşılanan Başkan Topaloğlu ve meclis üyeleri, Lviv ile Kemer arasında yapılabilecek sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Topaloğlu ve meclis üyeleri, Türk Ukrayna İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Aydın ve Türk Hava Yolları (THY) Lviv Genel Müdürü Zafer Ağırtmış ile de bir takım görüşmelerde bulundu.

Yapılan görüşmelerde, Lviv ve Truskavets belediyeleri ile kültür, turizm ve ticaret alanlarındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi kararı alınırken, Truskavets Belediyesi ile işbirliği niyet mektubu imzalanacağı kaydedildi.

Başkan Necati Topaloğlu, "Ukrayna'daki temaslarımıza devam ediyoruz. Truskavets Belediyesi ile çok olumlu görüşmelerimiz oldu. Lviv şehrinde de bir dizi temaslarda bulunduk. İki ülke arasında kültürel ve turizm alanlarında yapılabilecek projeler hakkında görüşmelerimiz oldu. Bizi gayet güzel karşıladılar. Biz de kendilerini en yakın zamanda Kemer'e gelmeleri için davet ettik. Kemer'i hak ettiği yere tekrar getirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Topaloğlu, en kısa zamanda Truskavets Belediye Başkanını heyetiyle Kemer'e beklediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı