Siyaset Topbaş yurda döndü
Paylaş
Topbaş yurda döndü

Lübnan Uluslararası Yerinden Yönetimde İşbirliği Forumu'na katılmak için Beyrut'a giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, temaslarının tamamlanmasının ardından beraberindeki heyet ile birlikte yurda döndü

Beyrut dönüşü Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda, yapılan temaslar hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Beyoğlu, Esenler ve Sultanbeyli Belediye Başkanımız ile birlikte gittik ve iki günlük çok verimli bir seyahat oldu. Özellikle bu iki gün içerisinde çok yoğun bir program uygulandı.

Bu süreç içerisinde Beyrut Belediye Başkanı ile yakın ilişkilerimizin daha da artması yönünde çalışmalar yaptık. Diğer taraftan Lübnan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşme imkanı bulduk. Böylece yerel ölçekte Beyrut ile İstanbul, Lübnan ile Beyrut arasındaki ilişkiler önemli adımlar atılacağına inanıyorum. Türkiye’den çok ciddi beklentiler var.

Beyrut’un yapısı itibariyle doğu Akdeniz’in incisi olarak tanımlanan, farklı bir yapıya sahip böyle bir kentin özellikle Ortadoğu’ya giriş kapısı olarak değerlendiriliyor. İstanbul’da onlar için Avrupa’ya bakan bir yüz olarak görülüyor. Bu yüzden iki ülke arasında yerel konusunda ilişkilerimiz çok önemli" dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI HAYRANLIKLA İZLİYORLAR

Türkiye’nin şuan da güzel bir trend yakaladığını belirten Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: "Yerel yönetimlerde bizim çalışmalarımız dünyada her gittiğim bölgede çok önemle takip edildiği ve hayranlıkla izlendiğini gördüm. Bundan da gurur duymaktayım. Yerelde İstanbul çok farklı bir konumunda."

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı