Gündem Toplu taşıma kartında flaş karar!

Toplu taşıma kartında flaş karar!

Paylaş
Toplu taşıma kartında flaş karar!

Davutpaşa Metro istasyonunda 8 Temmuz 2014 tarihinde başkasına ait indirimli İETT kartını kullanan 3 kız kardeş hakkında açılan dava sonuçlandı. “Dolandırıcılık" ve “Kamu görevlisine direnme" suçlarından 3 kardeşi de beraat ettiren mahkeme, tartıştıkları özel güvenlik görevlilerine hakaret ettikleri gerekçesi ile her üç kardeşi de cezalandırdı

İstanbul Bakırköy 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, kız kardeşler R.K(31)., G.K.(26) ve G.K.(29) ve avukatları Mahmut Hadi Öztürk ile müşteki Ulaşım A.Ş.'nin Avukatı Aykut Bayrakçı katıldılar.

Haberin Devamı

İlk duruşmaya katılmadığı için sorusu yapılmayan R.K., sorgusunda iddianamede kendisine yüklenen suçları işlemediğini belirterek başkasının kartını kullanmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi. R.K., yengesinin çantasını da kendisinin taşıdığını, kendi çantası zannederek yanlışlıkla onun çantasından çıkardığı ona ait kartı kullandığını belirterek dolandırıcılık yapmak gibi bir amacı olmadığını söyledi. Özel güvenlik görevlisinin turnikenin altından geçen küçük yaştaki yeğenine aşırı tepki gösterdiği için kendisinin de tepki gösterdiğini belirten R.K., “Onlara hakaret etmedim, geri zekalı demedim" dedi. R.K., özel güvenliğin görevini engellemeye yönelik bir davranış içine girmediğini de savunarak beraatini istedi.

Haberin Devamı

Söz alan Ulaşım A.Ş.'nin Avukatı Aykut Bayrakçı, her üç sanıktan da şikayetçi olduklarını belirterek “Mahkemeninizin, dolandırıcılık suçunun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirmesi durumunda karşılıksız faydalanma suçundan ceza vermesini istiyoruz" dedi.

DOLANDIRICILIKTAN BERAAT HAKARETTEN DE CEZA VERİLDİ

Ardından hükmünü açıklayan mahkeme, yasal unsurları oluşmadığı gerekçesi ile R.K.'nın dolandırıcılık suçundan beraatine karar verdi. Üç kardeşi de “Görevli memura mukavemet" suçundan beraat ettiren mahkeme, her üç kardeşe de özel güvenliğe hakaretten ceza verdi. G.K. ve G.K.'ya bir özel güvenlik personeline hakaretten 1'er yıl 2'şer ay ceza veren mahkeme, iki özel güvenlik personeline hakaret ettiği gerekçesi ile R.K.'yı da 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırdı.

CEZALARI 5 YIL SÜRE İLE ERTELEDİ

Mahkeme, suç işlememeleri koşulu ile 3 kardeşin cezalarını 5 yıl süre ile erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, R.K.'nın 8 Temmuz 2014 tarihinde Davutpaşa Metro istasyonunda metroya binmek için başkasına ait indirimli İETT kartını kullanırken İstanbul Ulaşım A.Ş. güvenlik personeli Abdullatif Dalkılıç tarafından yakalandığı belirtiliyor. İndirimli kartın kendisinden alınmasına sinirlenen R.K.'nın Abdullatif Dalkılıç'a hakaret ettiği belirtilen iddianamede, Dalkılıç'ın görevini yapmasını engellediği de ifade edildi.

Haberin Devamı

R.K.'nın güvenlik görevlisi ile olan tartışmasına, yanında bulunan kızkardeşleri G.K. ve G.K.'nın da katıldığı belirilen iddianamede, iki kardeşin de güvenlik görevlilerine hakaretler ettiği ve görevini yapmasını engellediği savunuluyor.

İddianamede, R.K. için “Dolandırıcılık", “Kamu görevlisine hakaret" ve “Kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme" suçlarından 2 yıl 6 aydan 10 yıla kadar, kardeşleri G.K. ve G.K. için de “Kamu görevlisine hakaret" ve “Kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme" suçlarından 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istenmişti.

Yüksel KOÇ / İSTANBUL, (DHA)