Toprakkale Toprakkale'de, Yörük Türkmen ve Fıstık Festivali

Toprakkale'de, Yörük Türkmen ve Fıstık Festivali

Paylaş
Toprakkale'de, Yörük Türkmen ve Fıstık Festivali

Toprakkale'de, Yörük Türkmen ve Fıstık Festivali

TOPRAKKALE (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesinde, Yörük Türkmen ve Fıstık Festivali'nin dördüncüsü yapıldı. Yüksel Uluğ İlçe Stadyumunda düzenlenen festival programına, Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Toprakkale Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, Toprakkale Belediye Başkanı Mehmet Daşöz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Toprakkale Yörükler Derneği Başkanı Kemal Karalar açılış konuşmasında, "Biz Yörükler, Yüce Türk Milletinin asli evlatları olarak tarihin her döneminde mazlumların hamisi, zalimlerin korkulu rüyası olmuş, Cihan'a adaleti götürmüş kutlu bir ceddin torunlarıyız. Bundan sonra da atalarımızdan aldığımız ilhamla bu kutlu yürüyüşümüz ilelebet devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ülkesi, milleti ve silahlı kuvvetleri ile bir bütündür. Son Türk ölmedikçe, son ocak sönmedikçe, Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacak, onu tarihe gömmek isteyen hainlerin ve düşmanların bunu görmeye ömürleri yetmeyecektir. Çünkü Toroslar'da, Amanoslar'da, Binboğa'larda, hala Yörük ocakları tütmekte, hala şanlı Türk bayrağı özgürce dalgalanmaktadır." dedi.
2019 yılı Yörük Beyi seçilen Operatör Doktor Veli Açıkyörük ise yaptığı konuşmada, Barış Pınarı Harekatında görev alan askerlere muvaffakiyetler dileyerek, "Biz Yörükler, Yüce Türk Milletinin asli evlatları olarak zalimlerin korkulu rüyası, mazlumların hamisi olarak tüm dünyaya adalet götürmüş kutlu ceddin torunlarıyız."dedi.
Programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise, "Bu ülkenin en güçlü mayasını oluşturan, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle örnek olan Anadolu medeniyetinin taşıyıcı ana sütunu siz değerli Yörük Türkmen kardeşlerimizle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Sizler bir obadan bir beylik, bir beylikten bir devlet, bir devletten bir nizam çıkaran bir geleneğin takipçileri olarak, yerli ve milli olan bu festivalle bin yıl önce Orta Asya bozkırlarından Anadolu’ya taşıdığınız tertemiz kültürümüzü, medeniyetimizi, örfümüzü, geleneğimizi yaşatıyor; Yörük ve Türkmen kültürünü gelecek nesillere, çocuklarımıza aktarma noktasında önemli bir faaliyet icra ediyorsunuz. Bundan dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Vali Ömer Faruk Coşkun'a, Toprakkale Yörükler Derneği Başkanı Kemal Karalar tarafından günün anısına plaket sunuldu. Vali Coşkun daha sonra 2019 Fıstık Güzeli seçilen Cansel Daşöz'e tacını takdim etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile devam eden Festival'de Çuval yarışması, yoğurt yeme gibi çeşitli yarışmalar yapıldı. Halk oyunları ve okçuluk gösterilerinin de sergilendiği festival halk ozanlarının konseri ile devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı