Sandıklı Toptaş: Satışlarda durgunluk var

Toptaş: Satışlarda durgunluk var

Paylaş
Toptaş: Satışlarda durgunluk var

Toptaş: Satışlarda durgunluk var

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, kurbana sayılı günler kalmasına rağmen hayvan satışlarının oldukça düşük olduğunu söyledi.

Sandıklı'da geçen hafta kurulan hayvan pazarında satışlar başladı. Çevre il, ilçe ve köylerden gelen hayvan üreticisi ve kurbanlıklarla birlikte pazarda yoğunluk oluştu. Küçükbaş hayvanlar 1000- 2000 lira arasında satışa sunulurken, büyükbaşlar ise 5000 ile 18 bin lira arasında fiyatlara satılıyor.

Pazarda incelemelerde bulunan Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, "İlçemiz hayvan pazarında iki haftadır kurbanlık satışı yapılıyor. Bu hafta pazarda oldukça yoğunluk ve kalabalık var. Ama kurban bayramına sayılı günler kala satışlarda bir durgunluk var. Çok az hayvan alım ve satımı yapılıyor. Üreticilerimiz yem ve samanın pahalılığından ve satışların durgunluğundan yakınıyor. Vatandaşlarımız da fiyatların yüksekliğinden hayvan alamadıklarını anlatıyor. Piyasanın hareketlenmesi ve ülkemizin kalkınmasını sağlamak için üreticilerimizi desteklemeli ve önlerini açmalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı