Siyaset Torba kavga çıkardı
Paylaş
Torba kavga çıkardı

Kendisi yurtdışındayken torba yasadan 3 maddenin ayıklanmasına tepki gösteren Ömer Dinçer, Faruk Çelik ve Cemil Çiçek ile ters düştü

Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok'un haberine göre, emek örgütlerinin büyük tepkisine karşın AKP’nin ısrarıyla TBMM’den geçen Torba Yasa’da son anda yapılan 3 değişiklik bakanları birbirine düşürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, evden çalışma, uzaktan çalışma, deneme süresinin uzatılması ve işçilerin denkleştirme süresini 4 aya kadar uzatan maddelerin kendisinden habersizce yasa metninden çıkarıldığı gerekçesiyle Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’e tepki gösterdi.

Tartışmalar üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan, ortamı yumuşatmaya çalışırken görüşmelerin Çiçek ve Çelik’in koordinasyonunda yürüdüğünü söyledi. Türk-İş ile hükümet temsilcileri arasında yürütülen görüşmeler ve değişiklikler sırasında yasanın mimarları arasında yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Yeni Zelanda’da bulunuyordu. Türk-İş Dinçer’i by-pass ederek görüşmeleri Çiçek ve Çelik ile yürütmüştü ve ardından 3 madde yasadan çıkarılmıştı. Dinçer’in Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında sonrasında Çelik’le tartışmasını telefonda da sürdürdüğü öğrenildi.

Halef-selef kavgası mı?

Başbakanlık kulislerinde Dinçer ile Çelik’in tartışmalarının altında iki bakanın halef selef kavgasının yattığı da ileri sürülüyor. Dinçer’in, Çalışma Bakanlığı’nda Çelik döneminde yenilenen logoyu değiştirdiği, Çelik’in ekibini tasfiye ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Fırat Kozok / Cumhuriyet