Gündem Torba Yasa'da 3 önemli düzenleme kabul edildi

Torba Yasa'da 3 önemli düzenleme kabul edildi

Paylaş
Torba Yasa'da 3 önemli düzenleme kabul edildi

Mahkeme kararı olmadan internet içeriğine erişim yasağını, düzenleyen Torba Kanun Teklifi komisyonda kabul edildi. Komisyonda, kayıp-kaçak oranlarının aşağı çekilmesi ve otoyol-boğaz köprüleri kaçak geçiş cezalarının indirilmesi de kabul edildi

Torba kanun teklifi, kabul edildi. Teklife göre, başbakanlık ya da bakanların talebiyle internete erişim yasağı verilebilecek. Bu karar 4 saat içinde uygulanacak, bir gün içinde mahkemeye götürülecek. Torba kanun teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre, yaşam hakkı, kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik, kamu düzeninin korunması gibi gecikmesinde sakınca bulunan hallerde başbakanlık veya ilgili bakanlıkların talebi üzerine, TİB (Telekominikasyon İletişim Başkanlığı), mahkeme kararı olmadan internet içeriğine veya sitenin tamamına yasak getirebilecek. TİB'in kararı 4 saat içinde uygulanacak ve içerik ya da erişim yasağı kararı 24 saat içende sulh ceza hakiminin onayına sunulacak.

Haberin Devamı

KAYIP KAÇAK VE KÖPRÜDEN KAÇAK GEÇİŞ

NTV'de yer alan habere göre torba teklife göre ayrıca, doğuda faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerinin hedef kayıp-kaçak oranları aşağıya çekilecek. Otoyol ve boğaz köprülerinden kaçak geçenlerin cezası indirilecek.