Ekonomi Torba Yasa'ya torbalı protesto

Torba Yasa'ya torbalı protesto

Paylaş
Torba Yasa'ya torbalı protesto

Kartal'da, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, çalışanların özlük haklarını değiştireceği düşünülen kanun tasarısını protesto etti

Kartal Belediyesi Esentepe Garajları önünde toplanan Genel-İş Sendikası üyeleri, başlarına bez torba geçirerek, "Çuval yasası istemiyoruz", "Torba yasasına köle olmayacağız" sloganlarını atarak, ellerinde TBMM’ye sunulan, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı protesto eden dövizlerle, Kartal PTT binasının önüne kadar yürüdü.

Burada açıklama yapan Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir, gündemde olan yasa tasarısına "işçilerin ve kamu çalışanlarının, çalışma koşullarını ve özlük haklarını değiştiren" birçok düzenlemenin, sendikalara danışılmadan tepeden inme yöntemlerle eklendiğini savundu.

"ANCAK OTORİTER REJİMLERDE GÖRÜLÜR"

Demir, 4857 sayılı İş Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gibi son derece önemli ve temel yasaların bu şekilde değiştirilecek olmasının, ancak demokrasi dışı yöntemlerle yönetilen otoriter rejimlerde görüldüğünü ileri sürdü.

50 BİN BELEDİYE İŞÇİSİ, İŞİNDEN EDİLECEK

TBMM’ye sevk edilen bu yasa tasarısında bazı kamu alacaklarının affının yanı sıra belediye işçilerinin tasfiyesine yönelik hükümler de yer aldığını iddia eden Demir, şunları söyledi: "Daha önce, 21 Nisan 2010 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan tasfiye genişletilerek, yasa tasarısına dönüştürüldü.

Fazla tepki çekmesin diye bir torba yasanın içinde birbirleriyle hiç ilgisi olmayan konuların arkasına tek bir madde ile ekleme yapıldı. Bu tek madde ile yaklaşık 50 bin belediye işçisi belediyedeki işlerinden edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında iradeleri dışında hizmetli olarak çalıştırılmaya zorlanacaktır."

Haberin Devamı