Torbalı Torbalı ekonomisi Şanlıurfa'da tanıtıldı

Torbalı ekonomisi Şanlıurfa'da tanıtıldı

Paylaş
Torbalı ekonomisi Şanlıurfa'da tanıtıldı

Torbalı ekonomisi Şanlıurfa'da tanıtıldı

İZMİR'in Torbalı Ticaret Odası (TTO) 30 kişilik heyetle, Güneydoğu'ya çıkarma yaptı. Şanlıurfalı iş insanlarıyla buluşan heyet, Mardin ve Diyarbakır'a da ziyaretlerde bulunacak.

TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy başkanlığındaki 30 kişilik heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti. İşadamları ikili görüşmeler yapan heyet, kentin ticaret ve sanayi potansiyeliyle ilgili olarak incelemelerde bulundu. Şanlıurfa TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri, TTO heyetini ağırlayarak ortak toplantı düzenledi.

Karşılıklı bilgilendirme sunumlarının yapıldığı toplantıda konuşan Şanlıurfa TSO Başkanı Peltek, kurumunun faaliyetlerini anlatarak, "Bugün 1300 kilometre öteden şehrimizi ziyaret etmeye gelen siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük onur duyduk. Başkanımız Abdulvahap Olgun ile sıklıkla Ankara'daki toplantılarda bir araya geliyoruz. Torbalı Ticaret Odası'nın çalışmalarını yakından takip ve takdir ediyoruz. Başkanınız ilçe değil de, il oda başkanı gibi çalışıyor. Bizler Şanlıurfa TSO olarak yaptığımız çalışmalarla üyelerimize ve kentimize hizmet ediyoruz. Son yıllarda devletin büyük desteğiyle yatırımların cazibe merkezi haline geldik. Gerek teşvikler gerekse yatırım olanaklarının iyileşmesi ile bölgenin en önemli yatırım merkezi haline geldik" dedi.

Güneydoğu Anadolulu işadamları ile buluşmak için yola koyulduklarını ifade eden TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ise, "Amacımız Türkiye'nin dört bir yanında Torbalı'nın yatırım olanaklarını anlatıp, ticarete köprü olmak istiyoruz" dedi.

TTO heyeti, toplantıdan sonra Halil'ür Rahman Kültür-Sanat Külliyesi, Balıklıgöl, İbrahim Peygamber'in doğduğu mağara, Göbeklitepe ve Eyyub Peygamber'in Sabır Makamını ziyaret etti.

Heyet, Mardin'de de temaslarda bulunduktan sonra Diyarbakır'a geçecek.

TORBALI (İzmir), DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı