Toroslar Toroslar’da mutlu toplum olmanın formülü konuşuldu

Toroslar’da mutlu toplum olmanın formülü konuşuldu

Paylaş
Toroslar’da mutlu toplum olmanın formülü konuşuldu

Toroslar’da mutlu toplum olmanın formülü konuşuldu

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Toroslar Belediyesi ve Yenişehir Lions Kulübü işbirliğiyle ‘Mutlu çocuk, mutlu aile, mutlu toplum’ temalı konferans düzenlendi.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Yenişehir Lions Kulübü Dönem Başkanı Fırat Pak, Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit Erşan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, TORTEK kursiyerleri, eğitmenler, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı. Mersin Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nurcan Çiçek, Avukat Nazlı Karapınar, Ebeveyn ve Öğrenci Koçu Seda İlgi tarafından verilen konferansta, çocuk hakları, kadına şiddet, erken evlilikler, mutlu aile ve toplum olmanın formülü konuşuldu.
Yenişehir Lions Kulubü 2019-2020 dönem Başkanı Fırat Pak konferansın açılış konuşmasını yaparak Başkan Yılmaz’a sosyal projelere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Belediye olarak en önem verdikleri konuların başında ‘mutlu ailelerin’ geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, "Sağlıklı birey, mutlu aile ve huzurlu toplum bir bütündür. Ve biri mutlu olmadan diğerleri olmuyor. Hayatta karşılaştığınız tüm güçlükleri yenmek için mutlu aile ortamı her yaştan insan için önemli. Biz de sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu konu üzerinde duruyoruz. Yenişehir Lions Kulübü ile bu etkinliği gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduk. Toroslar, 300 bin kişilik kocaman bir aile. Her biriniz bizim için önemlisiniz. Sizlere hizmet etmenin heyecanını yaşıyoruz. İnşallah bu etkinliklerimiz devam edecek" dedi.
Ünlü şair Behçet Necatigil’in 'Sağ çıkıp günlük savaştan, Evin yolunu tutmuşum, Yemek yedik, çocuklarım uyudu, İniyor üstüme yavaştan, Allah’ın bembeyaz bulutu. Kederlerimi unutmuşum.' şiirini dinleyicilerle paylaşan Başkan Yılmaz, "Kederlerimizi, sorunlarımızı aşmamızda en önemli yapı taşı olan ailelerimizin değerini anlamak ve toplumda huzuru sağlamak adına düzenlediğimiz bu etkinliğin amacına ulaşmasını umuyor, hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum" diye konuştu.
Konferansın ardından Başkan Yılmaz, konuşmacılara teşekkür plaketi verdi. Yenişehir Lions Kulubü 2019-2020 dönem Başkanı Fırat Pak da yönetim kurulu adına Başkan Yılmaz’a konferansa verdiği destekten dolayı plaket takdim ederek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı