Toroslar Toroslar’da okul kantinleri denetlendi

Toroslar’da okul kantinleri denetlendi

Paylaş
Toroslar’da okul kantinleri denetlendi

Toroslar’da okul kantinleri denetlendi

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde ilçede bulunan okul kantinlerini denetledi.
Zabıta ekipleri, okul kantinlerinde yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihlerini, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını ve çalışma ruhsatlarını kontrol etti. Kurallara uymayan işletmeciler hakkında tutanak tutularak ikazda bulundu. Eğitim kurumlarındaki kantinlere yönelik denetimlerin öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda yiyecek ve içecek tüketmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise denetimlerin periyodik olarak aynı titizlikle devam edeceğini söyledi.
Başkan Yılmaz, “Ekiplerimiz, kantinde çalışan personelin kılık kıyafeti, hijyen koşullarına uygunluğunu, kullandıkları materyallerin temizliği, ruhsat kontrolü, ambalajlı satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, açıkta ürün bulundurma konusunda uymaları gereken kurallar hakkında denetim ve uyarılarını yapıyor. Kantin işletmecilerinin de gıda ve hijyen konularında daha hassas davranmalarını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı