Bilim - Teknoloji Torrent devinden yeni hamle!
Paylaş
Torrent devinden yeni hamle!

Dev torrent sitesi Pirate Bay, yeni hamlesiyle telif hakkı savunucularını yine çıldırtacak!

Telif hakkı yetkilileri tarafından uzunca bir süredir kedi-fare oyunu şeklinde devam eden kovalamacada, dev torrent sitesi Pirate Bay bir kez daha "ev" değiştirdi. Sitenin yeni adresi, Peru... Yakın zamana kadar Ascension Adası tarafından verilen .ac alan adı uzantısını kullanan site, artık .pe uzantısı ile hizmet verecek.

Haberin Devamı

Sitenin IP adresi olan 194.71.107.27 ile ilgili bir kod şaşırtmacası ise her zamanki gibi mevcut. Geobytes'a göre bu adres İtalya'nın Udinese şehrini işaret ediyor. Başka bir coğrafi lokasyon şirketine göre ise Pirate Bay şu anda İsveç'te.

Taşınma beklenmedik değildi: Servis,kendi bloguna geçen hafta "Şu an için "thepiratebay.ac" adresindeyiz. Fakat bu uzun sürmeyecek. Yakında bir yenisine geçeceğiz" şeklinde yazmıştı.

"Bir yenisi" ile bahsedilenin Peru olduğu şimdi ortaya çıktı. Alan adı, "Red Cientifica Peruana" adını taşıyan şirketçe sağlanıyor. Yasal çekişmeler sebebiyle .pe ,bu sene içerisinde The Pirate Bay'in .ac , .sx , .gl (Grönland) ve .is (İzlanda) uzantılarından sonra beşinci uzantısı oluyor...

Haberin Devamı

Resimlerle: Pirate Bay'in tüm logoları burada...

Kaynak: CHIP Online