Ekonomi Torun bakan büyükanneye maaş için karar verilecek

Torun bakan büyükanneye maaş için karar verilecek

Paylaş
Torun bakan büyükanneye maaş için karar verilecek

Torunlarına bakan büyükannelere aylık 425 lira destek içeren pilot proje, bu ay masaya yatırılacak. Beklenen sonuç alınmışsa, proje yaygınlaştırılacak

Büyük ilgi gören büyükanneye destek projesinde Mart'ta başlayan 1 yıllık pilot uygulama sürerken; yüzbinlerce kişinin gözü projenin yaygınlaştırması konusunda alınacak karara çevrildi.


KARAR EN GEÇ ÖNÜMÜZDEKİ AY VERİLECEK


Kararın bu ay ya da en geç ekim ayında verilmesi bekleniyor. Proje genişletilirse, 3 yaşını doldurmayan torunlarına bakan herkes, aylık 425 lira tutarında desteğe kavuşacak. 6 ay tamamlandı Torun bakan büyükannelere destek projesi kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her ay değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirmelerde, projenin artıları ve eksileri gözlemleniyor. Çalışma Bakanlığı, projede 6 ayın tamamlanmasının ardından ilgili bakanlıkların bir genel değerlendirme yapacağını ve projenin genel bir uygulamaya dönüştürülmesi konusunun masaya yatırılacağını duyurmuştu. Bu 6 aylık süre doldu. Şimdilerde kararın verilmesi bekleniyor.

105 BİN KİŞİ BAŞVURMUŞTU


Annelerin istihdamda kalması, büyükanne desteği ile ailelere maddi katkı yapılması için 10 ilde 6 bin 500 aile için başlatılan pilot uygulama için 105 bin başvuru alınmıştı. Diğer iller de dikkate alındığında yüzbinlerce kişi bu konuda verilecek kararı bekliyor..

Haberin Devamı