Gündem Torunlar Center davası bitti: İşçi hayatı bu kadar ucuz mu?

Torunlar Center davası bitti: İşçi hayatı bu kadar ucuz mu?

Paylaş
Torunlar Center davası bitti: İşçi hayatı bu kadar ucuz mu?

İstanbul’da Torunlar Center inşaatında 2014’te asansör çakılmış 10 işçi feci şekilde can vermişti. Dava dün bitti. Bir işçinin hayatına 6 bin 80 TL değer biçildi. 9 sanığa 60 bin 800’er TL ceza verildi. 24 taksit yapılarak ödeme kolaylığı da sağlandı

24 TAKSİTLE ÖDENECEK


İstanbul Şişli’de 6 Eylül 2014’te, eski Ali Sami Yen Stadı arazisindeki inşaatta malzeme ve işçi taşıyan asansör 32. kattan zemine düşmüştü. Faciada 10 işçi hayatını kaybetmişti. Olayda sorumluluğu bulunduğu iddia edilen 25 kişi için ‘Taksirle ölüme sebep olmak’tan 22,5’ar yıla kadar hapis istenmişti. Dün karara bağlanan davada mahkeme 9 sanığı 8 yıl 4’er ay hapse çarptırdı. 60 bin 80’er lira paraya çevrilen cezasının 24 taksitte ödenmesine karar verildi.

‘KARAR KABUL EDİLEMEZ’


Mağdurların avukatı Yıldız İmrek, “Sözün tükendiği bir yerdeyiz. Son derece de öfkeliyiz. Üç yılı bulan yargılama boyunca üç tane heyet değişti. Bu dördüncü heyetti ve maalesef ödül gibi bir ceza çıktı. Devlet yargılama yaparken 80 bin lira masraf etmiş ama 10 işçinin yaşamına biçilen değer, 60 bin lira. Bu karar kabul edilemez. Ne vicdani, ne hukuki olarak kabul edilemez. Hukuki açıdan da adaletin katledildiği bir yerdeyiz” dedi.


‘ADALET YOK, YARGI YOK’


Faciada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi işçi Hıdır Ali Genç’in (21) babası Mustafa Genç ise “Zaten başlangıçta da adaletin olmadığını söylemiştim. Aynısı da oldu. 10 tane işçi ölüyor, tutup para cezasına çeviriyor. Sanki hiç bir şey olmamış. İşçi hayatı bu kadar ucuz mu? Günde kaç tane işçi ölüyor. Ceza olmadığı için, adamlar para için işçileri götürüp öldürüyorlar. Adalet yok, yargı yok. Bu 10 tane işçi boşu boşuna ölmüş” diye konuştu.