Serik Torunu adına çeşme yaptırdı

Torunu adına çeşme yaptırdı

Paylaş
Torunu adına çeşme yaptırdı

Torunu adına çeşme yaptırdı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- GURBETÇİ Hüseyin Kara, Norveç'te geçen yıl yaşamını yitiren torunu Halil Kara adına Yunus Emre Anadolu Lisesi bahçesine çeşme yaptırdı.

Norveç'te 10 Ocak 2020 tarihinde ırkçı saldırı sonucu yaşamını yitiren Halil Kara adına Norveç'te 38 yıl çalışarak emekli olan dedesi Hüseyin Kara tarafından Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi bahçesine yaptırılan çeşmenin açılışı gerçekleştirildi. Yunus Emre Anadolu Lisesi'nde yapılan açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, milli eğitim şube müdürleri Abdullah Güven ve İbrahim Türkmen, okul müdürleri ve hayırseverin ailesi katıldı.

Halil Kara adına Kuranı Kerim okunarak dua edilmesinin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, "Serik'te eğitime katkı sunan tüm hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Ne mutlu ki Hüseyin Kara amcaya okula böyle bir çeşmeyi yapmayı nasip etmiş Allah kabul etsin. Çünkü en güzel yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Son dönemde Serik eğitimine hayırseverlerimizin katkıları artmıştır. Hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz" dedi.

Hayırsever Hüseyin Kara, "Bu hayrı yapmama vesile olan başta Okul Müdürü Hüseyin Püseli ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim" diye konuştu.

Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdür Hüseyin Püseli de hayırsever Hüseyin Kara'ya ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı