Ekonomi Toshiba, Rus televizyon ve mutfak pazarlarından çekildi

Toshiba, Rus televizyon ve mutfak pazarlarından çekildi

Paylaş
Toshiba, Rus televizyon ve mutfak pazarlarından çekildi

Plastik pencerede Türkiye'nin en önde gelen firmalarından PİMAŞ, Rusya'daki fabrikasını kapatacağını duyurdu. Japon teknoloji firması Toshiba ise, Rus televizyon ve mutfak aleti pazarlarından Rus rublesindeki aşırı dalgalanma nedeniyle çekildiğini açıkladı

Rus gazetesi Kommersant'a konuşan Toshiba Rusya'nın Genel Müdürü Hiroaki Tezuka, Rus rublesindeki aşırı dalgalanma nedeniyle Rusya'daki televizyon ve mutfak aletleri satışlarını durduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Toshiba'nın Rusya'da bundan sonra Russian Mail, Sberbank ve Power Machines şirketleriyle yürüttükleri bazı projelerde faaliyetlerini yürüteceğini belirten Hiroaki, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Rusya'daki tüm televizyon ve mutfak aleti satışlarını tamamladıklarını bildirdi.

Toshiba, Rus televizyon sektöründe yüzde 10'luk paya sahipti.

PİMAŞ da fabrikasını kapatıyor

Plastik pencerede Türkiye'nin en önde gelen firmalarından PİMAŞ, Rusya'daki fabrikasını kapatacağını duyurdu. Şirketten yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamasında kapatmaya gerekçe olarak 'sürekli zarar edilmesi' olarak açıklandı.

KAP'tan açıklanan duyuru şöyle:

"Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Rusya Federasyonu'nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liability Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.

Haberin Devamı

Kamuya açıklanan son bilançomuzda Enwin Rus'un aktif toplamı, konsolide bilançumuzun aktif toplamının yüzde 12'si civarındadır. Yine Kamuya açıklanan son gelir tablomuzda Enwin Rus'un satış tutarı, konsolide gelir tablomuzda yer alan satış tutarının yüzde 15'i civarındadır. Gelişmeler oldukça, gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır".

AA-İHA