Yaşam Toshiba'dan Surface Pro 4'e rakip: DynaPad

Toshiba'dan Surface Pro 4'e rakip: DynaPad

Paylaş
Toshiba'dan Surface Pro 4'e rakip: DynaPad

Toshiba, 1993 yılında başlattığı DynaPad serisinin yeni modelini duyurdu.

Windows 10 işletim sistemli yeni Microsoft cihazlarının duyurulmasıyla sıra diğer üreticilere geçti. Windows 8 ve Windows RT işletim sistemleriyle tabletlerde istediğini bulamayan Microsoft, şansını bir kez daha deniyor. Toshiba ve Microsoft partnerliği ile yeni bir ürün duyuruldu. Toshiba DynaPad, her ne kadar Microsoft partnerliği ile duyurulsa da aslında Surface Pro 4’e oldukça iddialı bir rakip gibi duruyor.

Haberin Devamı

Yeni Toshiba DynaPad, hibrid bir cihaz. Yani hem tablet, hem dizüstü bilgisayar diyebiliriz. Ekranı, klavyeden ayrılan model, aynı zamanda dokunmatik kalemi ile dikkat çekiyor. Bu kalem Wacom tarafından üretilmiş. Kalem TruPen olarak adlandırılıyor. 2048 seviyeli basınç algılayıcıya sahip olan kalem, DynaPad’in ekranıyla birleşince adeta gerçek bir kağıda yazı yazılıyormuş hissi yaratıyor. Microsoft ve Toshiba’nın iddiası bu yönde. Çünkü ekran alışılmış standartların biraz dışında.

Toshiba DynaPad’in ekranı 12 inç büyüklüğünde IPS panelli 1920 x 1280 çözünürlüğe sahip. Bu ise ekranı 3:2 oranında yapıyor. Cihazda Intel Atom işlemci kullanılmış. İşlemci 1.44 GHz hıza sahip. Sistem belleği ise 4 GB. Sadece 569 gram ağırlığındaki DynaPad, klavyesiyle birlikte 996 gram. DynaPad’in klavyeli kalınlığı 14.9 mm iken, klavyesiz kalınlığı sadece 6.6 mm. Toshiba DynaPad, Aralık ayı içerisinde Japonya’da 1080 Dolardan satışa çıkacak. Avrupa ve ABD pazarlarında ise 2016’nın ilk çeyreğinde satışa çıkacak.

Haberin Devamı

HP’den Star Wars Special Edition dizüstü bilgisayarlar