İskenderun Tosyalı: Halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz

Tosyalı: Halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz

Paylaş
Tosyalı: Halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz

Tosyalı: Halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ocak ayından itibaren belediyenin borçlarının ödendiğini, bugün itibariyle 201 milyon TL’ye gerilediğini söyledi. Tosyalı, 820 çalışan ile hizmet verdiklerini 36 kişinin emekliye ayrıldığına dikkat çekti.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Aralık ayı meclis toplantısı öncesinde göreve geldiği günden bugüne yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Tosyalı, "1 Ocak’ta Belediyemizin toplam borcu 230 milyon TL iken bugün itibariyle borç 201 milyon TL’ye gerilemiştir. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde borçlarımızı ödemeye devam edeceğiz. 820 çalışanımız ile İskenderun’a hizmet verirken emekliye ayrılan 36 kişinin de 4 milyon tutan tazminatları da ödenmiştir" dedi.
Belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı, şunları söyledi:
“Sahil ve İskele’de birinci etap aydınlatma projemiz tamamlanmış olup, iskelemize yeni bir görünüm kazandırılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Lunapark’ın montaj ve kurulumunun tamamlanmasıyla İskenderunlu hemşerilerimizin kullanımına sunulmuştur. İskenderun’undaki cadde ve sokakların yıpranmış bölünmelerinin asfalt ve yama çalışmalarının yapılması amacıyla 200 kamyon (6000 ton) sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılarak gerekli onarımlar tamamlanmıştır. Mahallelerimizde bulunan 123 adet parkta bakım onarım çalışması yapılarak, güzelleştirildi. Vatandaşlarımızın daha iyi zaman geçirebilmesi için parklarımızdaki çalışmalarımız devam edecektir. Mahallelerimizde bulunan 11 adet taziye evinin tüm eksiklikleri tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Belediye Kültür Sarayı'nın tüm bakımları ile ilgili işlemlere başlanmış olup, en kısa zamanda eksiksiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Sahile ayrı bir çehre katacak ikinci etap sahil düzenleme çalışmalarına çok kısa bir zaman içerisinde başlanacaktır."

YENİ STAT VE İKİNCİ MİLLET PARKI GELİYOR
Başkan Fatih Tosyalı, Ankara ziyaretleri sonucunda çeşitli bakanlıklardan İskenderun'a önemli kazanımlar sağladıklarını kaydederken, "Bunlardan bahsedecek olursak. 800 bin TL’lik 750 adet konteyner temini. 2 milyon TL asfaltta kullanılmak üzere BTÜM hibesi. Tam donanımlı bir adet arazöz hibesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 10 mahallemize semt Sahası, 5 basketbol sahası, 2 kapalı spor salonu, 1 butik havuz olmak üzere 18 spor tesisi İskenderun’a kazandırılmıştır. İskenderun’a ilk Şehir Stadyumu'nun kazandırılmasına yönelik mutabakat sağlanmış olup, mevcut stat yerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ikinci Millet Parkı kazandırılması sözünü aldık” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı