Spor Tottenham Hotspur – Real Madrid maçında Ronaldo’dan Cüneyt Çakır’a tepki

Tottenham Hotspur – Real Madrid maçında Ronaldo’dan Cüneyt Çakır’a tepki

Paylaş
Tottenham Hotspur – Real Madrid maçında Ronaldo’dan Cüneyt Çakır’a tepki

Şampiyonlar Ligi'nde Tottenham ile Real Madrid arasında oynanan kritik mücadeleyi yöneten Cüneyt Çakır ve ekibi, İngiliz ekibinin ilk golünde tartışmalı bir karara imza attı. Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo, karşılaşmanın devre arasında Cüneyt Çakır'ın yanına koşarak karar nedeniyle tepki gösterdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda haftanın en önemli maçında Tottenham ile Real Madrid Wembley Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi yöneten FIFA Kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, ev sahibi ekibin ilk golünde tartışmalı bir karara imza attı.

Tottenham’ın Dele Alli ile bulduğu golde ortayı yapan Kieran Trippier’in ofsaytta olduğunu çözemeyen Cüneyt Çakır ve ekibi, İspanyolların tepkisine neden oldu. İspanyol basını net ofsaytı atlayan Cüneyt Çakır ve ekibinin, takdir haklarını da sürekli Tottenham’dan yana kullandığını iddia etti. Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo da, Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitirdiğinde tecrübeli hakemin yanına giderek itirazını dile getirdi.

ÇAKIR VE EKİBİ MAÇA DAMGA VURDU


Pozisyonda hem golü atan Dele Alli’nin hem de Trippier’in ofsaytta olduğu net bir şekilde görünürken, Cüneyt Çakır’ın yardımcısı Tarık Ongun’un pozisyonda durduğu yerin hatalı olduğu gözlendi. Real Madrid’in son savunmacısı ile aynı hizada durması gereken Tarık Ongun’un, onun yerine Tottenham’ın hücum oyuncuları ile aynı hizada olması dikkat çekti. Karşılaşmada daha sonra iki gol daha bulan Tottenham, 3-0 öne geçmeyi başardı. Real Madrid’in Ronaldo ile bulduğu gol teselliden öteye gidemedi. Karşılaşma 3-1 Tottenham’ın üstünlüğü ile sona erdi.



Öte yandan karşılaşmanın 89. dakikasında Tottenham’ın ilk iki golünü atan Dele Alli’nin, Sergio Ramos’a attığı tekme sonrası kırmızı kart çıkarmayan Cünety Çakır’ın, pozisyonu sarı kartla geçiştirmesi de Real Madrid’de forma giyen yıldızların tepkisine neden oldu.
Şampiyonlar Ligi’nde oynanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı:

E GRUBU
Liverpool 3-0 Maribor: 49′ Mohamed Salah 64′ Emre Can 90′ Daniel Sturridge
Sevilla 2-1 Spartak Moskova: 30′ Clement Lenglet 59′ Ever Banega 78′ Ze Luis

F GRUBU
Napoli 2-4 Manchester City: 21′ Lorenzo Insigne 34′ Nicolas Otamendi 48′ John Stones 62′ Jorginho 69′ Sergio Agüero 90′ Raheem Sterling
Shakhtar Donetsk 3-1 Feyenoord: 12′ Nicolai Jörgensen 14′ Facundo Ferreyra 17′ Marlos Bonfim 68′ Marlos Bonfim

G GRUBU
Beşiktaş 1-1 Monaco: 45′ Rony Lopes 54′ Cenk Tosun (pen.)
Porto 3-1 Leipzig: 13′ Hector Herrera 48′ Timo Werner 61′ Danilo Pereira 90′ Maxi Pereira

H GRUBU
Borussia Dortmund 1-1 APOEL: 29′ Raphael Guerreiro 51′ Mickael Pote
Tottenham 3-1 Real Madrid: 27′ Dele Alli 56′ Dele Alli 65′ Christian Eriksen 80′ Cristiano Ronaldo

Haberin Devamı