Ankara 'Toyga Çorbası' dünyaya tanıtılacak

'Toyga Çorbası' dünyaya tanıtılacak

Paylaş
'Toyga Çorbası' dünyaya tanıtılacak

'Toyga Çorbası' dünyaya tanıtılacak

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 19-21 Eylül tarihleri arasında 2'ncisi gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne katılacak. Büyükşehir Belediyesi ilk kez 'Toyga Çorbası' için patent başvurusunda bulundu.
'Anadolu’dan Dünyaya' temasıyla ATO Congreisum’da gerçekleştirilecek zirvede, tescilli ve tescil başvurusu yapan ürünler sergilenecek. Stant kurarak Başkent’e özgü ürünleri tanıtacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Mutfağında hazırlanan ve İç Anadolu'nun önemli lezzetlerinden biri olan 'Toyga Çorbası' ikramında bulunacak. '2'nci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi' ile kırsal kalkınma başta olmak üzere kent ekonomisinin gelişmesi de amaçlanırken, yerli ve yabancı çok sayıda gurmenin ve firmanın katılacağı zirvede, yerel ürünlerin ticarileşmesi için iş birliği platformları da oluşturulacak.
Türk Patent ve Marka Kurumu’na Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili ve ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı başvuru yaparken, Toyga Çorbası'nı Türkiye’den sonra tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Ankara’nın yöresel ürünler noktasında zengin bir bölge olduğunu belirten Kınacı, "Toyga Çorbası için Coğrafi İşaret Tescil başvurumuzu ilk kez yaptık. 50 potansiyel coğrafi ürün için de başvurumuzu yapacağız. Benim de çocukluğumda yiyerek büyüdüğüm bir çorba. Çok lezzetli ve sağlıklı bir çorba" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı