Ekonomi Toyota ve Nissan 6,5 milyon aracı geri çağıracak

Toyota ve Nissan 6,5 milyon aracı geri çağıracak

Paylaş
Toyota ve Nissan 6,5 milyon aracı geri çağıracak

Toyota ve Nissan hava yastığı problemleri nedeniyle dünya genelinde 6,5 milyon aracını geri çağırma kararı aldı. Hava yastığı kazalarına bağlı olarak son dönemde 5 kişinin ölümü üzerine otomobillerin geri çağırıldığı iddia ediliyor. Nissan'dan yapılan açıklamaya göre geri çağırma Türkiye'yi de etkiliyecek

Toyota Mart 2003 ile Kasım 2007 arasında üretilen 35 modelin geri çağırıldığını açıkladı. Otomobillerine 1.5 milyonu Nissan tarafından 5 milyonu ise Toyota tarafından geri çağırıldı. İki firmanın da hava yastıklarının Takata isimli firma tarafından üretildiği bildirildi.

Haberin Devamı

AVRUPA PAZARI İÇİN DE GEÇERLİ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Nissan sözcüsü, “Bu geri çağırma Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika pazarlarımızı etkileyecek” diye konuştu.

Hava yastıklarındaki arızanın nedeni olarak hava yastığının zamansız ve şiddetli olarak patlaması gösterildi.

Nissan modellerinden ise 2004 ile 2008 yılı arasında üretilenler geri çağrıldı. İki firmada otomobillerin geri çağırılmasında ölümlü bir kazanın ilgisi bulunmadığını iddia etti.

Geçen günlerde General Motors ve Honda da Takata hava yastıkları kullandıkları gerekçesiyle 20 milyon araçlarını teknik servise geri çağırmışlardı.