Bilim - Teknoloji TP-Link TL-MR150 inceleme - İnternet bağlantısı olmayan yerlerde yardımcınız
Paylaş
TP-Link TL-MR150 inceleme - İnternet bağlantısı olmayan yerlerde yardımcınız

TP-Link’in sabit internet bağlantısı olmayan yerlerde 4G destekli mobil internet ağı oluşturmanızı sağlayan modemi TL-MR150’yi sizler için inceledik. bu arada TL-MR150 hem sabit internet bağlantılarını kullanılabiliyor hem de SIM kart takılarak 32 cihaza kadar mobil ağ oluşturabiliyor. Detaylar ise incelememizin devamında…

Öncelikle kutu içeriğinden başlayalım. Kutuda güç adaptörü, ethernet kablosu, iki adet harici anten ve bir SIM adaptörü çıkıyor. En başta da belirttiğim gibi ürünün kullanım şekli ihtiyaca göre iki farklı şekilde olabiliyor. Birincisi, geleneksel yani ethernet kablosuyla ürün ile modeminiz arasındaki bağlantıyı yaptığınız şekil. İkinci ise modele 4G destekli bir SIM kart takarak aynı anda 32 farklı cihaza kadar interneti paylaştırabildiğiniz model. Bu yöntemle 150 Mbps‘ye kadar indirme hızına ulaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

SIM kart desteği olması oldukça hayat kurtarıcı, neden derseniz? Orman, film seti, deniz kenarı gibi yerlerde yani sabit internet olmayan yerlerde SIM kartı modeme takıp veri paylaşabilir ya da internete girebilirsiniz. 4G LTE özellikli olan cihaz, dünya çapında çoğu servis sağlayıcı ile çalışmak için FDD-LTE ve TDD-LTE ile de tam uyumlu.

Üstelik 3G / 4G bağlantısını, telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi 32'ye kadar kablosuz cihazla aynı anda kolayca paylaşabilirsiniz.

Tasarım anlamında piyano siyahı renginde geliyor. Bu toz ve parmak izlerini belli etse de oldukça şık bir tasarıma sahip. Cihazın arkasında iki adet ayrılabilir LTE anteni yer alıyor. Buna ek yine cihazın arka kısmında adaptör girişi, açma/kapama tuşu, üç adet LAN, bir adet WAN, WPS/Reset, Wi-Fi açma kapama tuşuyla birlikte microSIM kart girişini göreceksiniz.Ön tarafta ise ethernet, güç ve Wi-Fi gibi işlevlerin durumunu gösteren bildirim LED’leri var. Bu arada kutu içeriğinden çıkan adaptör yardımıyla, NanoSIM kartınızı microSIM’e dönüştürüp ürünle kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kurulum da oldukça kolay ve hızlı. Sezgisel web arayüzü ve güçlü Tether mobil uygulaması sayesinde TL-MR150'yi dakikalar içinde kurabilirsiniz. Tether ayrıca ağ ayarlarını ebeveyn kontrolleri ve erişim kontrolü de dahil olmak üzere herhangi bir Android veya iOS cihazından yönetmenizi sağlıyor. Uygulamayı kullandığım süre boyunca takılma, donma gibi durumlarla da karşılaşmadım.

Peki gelelim sunduğu performansa… Ürünü test etmek için ik farklı operatörün hattını (Turkcell ve Türk Telekom) kullandık. Yaptığımız testlerde ilk hattan 31,4 Mbit indirme ve 32,3 Mbit yükleme; ikinci hattan ise 32,1 Mbit indirme ve 33,5 Mbit yükleme hızları aldık. Burada şunun belirtmek istiyorum, bu hız değerleri, hattınızın durumu, bulunduğunun ortam, çevre gibi etmenler karşısında değişkenlik gösterebilir.

Şu da var ki normalde bir akıllı telefonla hotspot açtığınızda veya mobil bir 4G modem kullandığınızda hız çoğu zaman sınırlı olmuştur. Bu nedenle çoğu zaman mobil bir hat üzerinden internete ihtiyacınız varsa TP-Link MR150 modeline bakmanız sizin faydanıza olabilir.

Haberin Devamı

Sonuca bağlayacak olursam sabit internetin olmadığı ya da çekmediği kırsal alan, şantiye veya yazlık ev gibi yerlerde mobil internet ağı oluşturmaya ihtiyacınız vara TP-Link TL-MR150 modelini tam size göre olabilir.

TP-Link TL-MR150 modelini Türkiye’de yaklaşık 670 TL’ye satın alabilirsiniz.