Gündem Trabzon'da çatışma: 1 başçavuş şehit, 1 genç yaşamını yitirdi

Trabzon'da çatışma: 1 başçavuş şehit, 1 genç yaşamını yitirdi

Paylaş
Trabzon'da çatışma: 1 başçavuş şehit, 1 genç yaşamını yitirdi

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor

ERZAK ÇALAN TERÖRİSTLERİ GÖRMÜŞ


Hastanede yaşamını yitiren Eren Bülbül’ün, PKK’lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen giderek güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK’lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada terörist kurşunlarına hedef oldu.


15 yaşındaki Eren Bülbül

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ


Trabzon'un Maçka İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi.



Acil servis önünde fenalaşan aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de hastane önünde güvenlik önlemi aldı.

Çatışmada yaralanan diğer yaralı askerin tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI


Trabzon Valiliği, Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan, 1 askerin şehit olduğu, 1 sivilin yaşamını yitirdiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Erzak çalınan evin çevresinde yapılan inceleme sırasında saldırının gerçekleştiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Maçka ilçemiz kırsalında devam etmekte olan operasyon çerçevesinde; evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan jandarma astsubay kıdemli başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz."

ÇATIŞMA SESLERİ KAMERADA


Çatışmanın çıktığı Maçka´nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı Mevkii’nde duyulan silah sesleri bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Silah seslerinin 15 dakika boyunca çevrede duyulduğu belirtildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislerin izinleri iptal edildi. Maçka İlçesi’ne çok sayıda takviye polis ekibi sevk edilirken ilçenin tüm giriş çıkışları tutuldu.


MAYIS AYINDA 1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Trabzon'un Maçka İlçesinde Mayıs ayında, Jandarma ekiplerine PKK'lı teröristler ateş açmıştı. Açılan ilk ateşte Uzman Onbaşı Osmangazi Çetingöz yaralanmış, kaldırıldığı hastanede doktorların da tüm müdahalelerine rağmen şehit düşmüştü.

DHA