Türkiye (Son Dakika) Trabzon'da elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi

Trabzon'da elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi

Paylaş
Trabzon'da elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi

Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Beşköy mahallesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların tepkisini çekiyor.

Beşköy mahallesi Kukul mevkiinde yaşanan elektrik kesintilerini ağaç elektrik direklerinin 36 yıldır değişmemesine bağlayan yöre halkı, elektrik tellerinin birbirine değmemesi için ağaç dalları ile tedbir almaya çalışıyor.

"ELEKTRİK YILLARDIR DOĞRU DÜZGÜN YOK"


Şeker hastası olduğu için ilaçlarını buzdolabında muhafaza etmesi gerektiğini belirten yöre sakinlerinden Mehmet Salim Köksal, hafif bir hava muhalefetinde elektriklerinin gittiğini söyledi. Yıllardır elektrik ve yol sorunu yaşadıklarını kaydeden Köksal, “Özellikle elektriğimiz yıllardır doğru düzgün yok. Hafif bir hava muhalefetinde elektriğimiz gidiyor. Nedeni de 1982 yılında yapılan ağaç elektrik direklerinin hiçbir değişime uğramamasıdır. Direkler değişmemiş, hatlar esnemiş, fincanlar kırılmış. Elektrik olmadığında gaz lambası ve idare lambası ile idare ediyoruz. Kendim 10 yıldır şeker hastasıyım. 3 ayda bir ilaç alıyoruz ve insülin ilaçlarının dolapta muhafaza edilmesi gerekiyor. Elektrik kesintileri nedeniyle ilaçlarım bozulabiliyor, çöp oluyor, bir daha kendi paramla alıyorum. Kendi imkanlarımızla kendini bırakan telleri birbirinden ayırıyoruz. Bu elektriklerin gidip gelmesi nedeniyle bir arkadaşımız çarpıldı, felç kaldı” dedi.

Mahallede 1982 yılından bu yana yapılan hatlarla hizmet verildiğini dile getiren Abdurrahman Köksal ise “En ufak bir rüzgar estiği zaman elektrikler kesiliyor. Bir firma yenileme ihalesini aldı diye duyduk ama o da iflas edince yarıda bırakıp gitmiş. Bazı direkler dikilmiş ama betonlanmamış. Hatların kesilen yerleri biz mahalleliler olarak yaptık. Bazı hatlara biz kanca yaparak aşağıya doğru çekiyoruz ki birbirine değmesin diye. Aynı trafo üzerinden birçok mahalleye elektrik veriliyor ve bu yeterli olmuyor. Hatların ayrılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mahallede yaşanan elektrik sorunu ile ilgili Çoruh EDAŞ yetkilileri yaptığı açıklamada “Yüklenici firma işi yarıda bırakıp gitmiştir. Firmaya gerekli yaptırım uygulanacaktır. Mağduriyetin yaşandığı bölge 2018 yatırım programındadır ve yeniden ihaleye alınmıştır” ifadelerini kullandılar.

İHA

Haberin Devamı