Yemek Karadeniz mutfağının incisi: Trabzon yağlı pide tarifi

Karadeniz mutfağının incisi: Trabzon yağlı pide tarifi

Paylaş
Karadeniz mutfağının incisi: Trabzon yağlı pide tarifi

Trabzon mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan Trabzon yağlı pide tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için Trabzon yağlı pide tarifi arıyor ya da Trabzon yağlı pide nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Trabzon yağlı pide yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Nefis tereyağlı Trabzon pidesi tarifi hemen hemen herkesin çok sevdiği bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için Trabzon yağlı pide tarifi arıyor ya da Trabzon yağlı pide nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Trabzon yağlı pide yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haberin Devamı

Trabzon yağlı pide tarifi

Trabzon yağlı pide malzemeleri

Hamur için

  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 instant maya
  • Ilık su
  • Alabildiğine un

Kaşarlı malzeme

  • Rende kaşar
  • Yumurta
  • Üzeri için
  • Tereyağı

Trabzon yağlı pide yapılışı

Hamur malzemelerimizi ekleyerek ele yapışan bir kıvama gelene kadar hamuru yoğurun. Ardından üstünü kapatarak yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra hamuru iki eşit parçaya ayırıp elinizle açın. İç harcının dışarı akmaması için hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Pidenin pişeceği yuvarlak tepsiyi unlayıp açılan pide hamurun içine yerleştirin. İç harcı oluşturmak için peynirleri karıştırın. Sonrasında harmanlanan peynirlere su katıp açılan pidenin içerisine eşit bir şekilde yayın. Peynirlerin üstüne margarini parçalara ayırarak koyun. İki adet yumurtadan elde edilen yumurta sarılarını pidenin kenarlarına sürün. 220 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 30 saniye önce üstlerine birer yumurta kırın.

Haberin Devamı