Merkez Trabzon'da bağımlılıkla mücadele için tiyatro gösterisi

Trabzon'da bağımlılıkla mücadele için tiyatro gösterisi

Paylaş
Trabzon'da bağımlılıkla mücadele için tiyatro gösterisi

Trabzon'da bağımlılıkla mücadele için tiyatro gösterisi

Bilge AVCI/TRABZON,(DHA) - TRABZON'da İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Geleceğin Umutları Kuzeyin Çocukları' etkinliği 'Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık' tiyatro gösterisi sürüyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) doğrultusunda yürütülen 'Geleceğin Umutları Kuzeyin Çocukları-3' isimli projesinin ayaklarından biri olan 'Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık' isimli tiyatro gösterisi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılması adına yürütülen projede, aralarında Hüseyin Elmalıpınar gibi tanınmış ekran yüzlerinin de olduğu profesyonel oyuncu grubu tarafından günde iki seans olmak üzere tiyatro gösterisi sahneleniyor.

TOPLAM 4 BİN 400 LİSE ÖĞRENCİSİ İZLEYECEK

Bağımlılıkla mücadele kapsamında 16-18 yaş arası gençlerin bilinçlenmesi adına yürütülen proje öğrenciler ve velileri tarafından büyük ilgi gördü. Liselerde öğrenim gören toplam 4 bin 400 öğrenci farklı seanslarda tiyatro gösterisini izleyecek. Gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve sağlıklı yaşam bilinci kazandırılmasında en büyük görevin büyüklere düştüğünü söyleyen Toplum Destekli Polis ekipleri, ''Gençlerin, bağımlılığın yaratacağı kötü etkileri anlamalarına yardımcı olmak, çocuk ve gençlerimizi suç ve suç ortamından uzak tutarak ruhsal ve kültürel gelişimlerini sağlamak için düzenlenen gösteriyi beğenerek izledim. Ülkemizin genç bir nüfus yapısına sahip olması sigara, alkol ve diğer maddeler ile tanışma ve kullanma yaşının günümüz dünyasında giderek düştüğü, özellikle 16-18 yaş arası gençlerin madde kullanımında daha fazla potansiyel risk altında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur. Bu bakımdan gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görev bizlere düştüğünden, bu bağlamda okul, öğretmen, aile, kurumlar ve toplumun işbirliği daha da önem taşımaktadır'' uyarılarında bulunuyor.

Haberin Devamı