Gündem Trabzon'da kürtaj protestosu

Trabzon'da kürtaj protestosu

Paylaş
Trabzon'da kürtaj protestosu

Trabzon'da biraraya gelen kadınlar, kürtaj ve sezaryenle ilgili hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaları protesto etmek için gösteri düzenledi

Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde toplanan ve hastane bahçesine girmelerine izin verilmeyen 8 kadın, ellerinde ’Tecavüzcüm dışarıda, bebek neden içeride?’, ’Yasa çıkmadan kürtaj olmak istiyorum’, ’Bedenim merdiven altına itilmesin’ yazılı dövizler taşıyarak, ’Kürtaj hakkımız engellenemez’ sloganı attı. Oturma eylemi yapan ve çevredekilerin de alkışlayarak destek verdiği grup adına basın açıklaması yapan Dilay Aydın, şunları söyledi:

"Kürtajı yasaklamak için başlatılan sürecin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Başbakanın ve hükümetin toplumsal cinsiyet eşitliğini, kadın bedenini, doğurganlığını ve cinselliğini hedef alan politikalarına sonuna kadar hayır diyoruz."

Öte yandan KESK, CHP, Üniversite Kadın Kolektifi ve Halk Evleri grubuna üye yaklaşık 50 kadın da Atatürk Alanı’nda bir araya gelerek, kürtaj ve sezaryen konularında hükümeti protesto etti. KESK Trabzon Şubesi Sekreteri Nurhan Karanlık, kürtajın kadınların hakkı olduğunu savunarak, "Kürtaj istenmeyen bebeklerin tıbbi olmayan yollarla düşürülmesini engelleyen, dolayısıyla anne ölümlerini azaltmada büyük etkisi olan bir tıbbi yöntemdir. Kürtaj hakkında karar verecek olan kadının doğurganlığı üzerine söz sahibi olan erkek devlet değil, kadının kendisidir. Sezaryen ise tıp insanların anne-bebek sağlığı açısından değerlendireceği bir doğum yöntemidir. Ne Tayyip Erdoğan ne de onun yardakçıları bedenimiz hakkında söz sahibi değildir. Bu söz hakkı bizimdir" diye konuştu.

Açıklama sırasında 2 yaşındaki Kamelya Koç adındaki çocuk, yaptığı sempatik hareketlerle ilgi topladı.


Osman ŞİŞKO- Fatih TURAN/TRABZON,(DHA)