Spor "Trabzonspor halkı rahatsız oldu"

"Trabzonspor halkı rahatsız oldu"

Paylaş
"Trabzonspor halkı rahatsız oldu"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Spor Toto Süper Lig’de olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir taraftarın hakeme yönelik saldırısından bordo-mavili camia ve Trabzon halkının rahatsızlık duyduğunu söyledi.

"Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda sahaya giren 17 yaşındaki O.M’nin, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ilave yardımcı hakemi Volkan Bayarslan’a karşı yaptığı saldırıyı eleştirip, dün aynı statta bir araya geldikleri yerel yöneticiler, kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarından oluşan 217 kuruluş adına Trabzon halkı adına ortak bir basın açıklaması yaparak, şiddet olaylarına tepki gösterdiklerini hatırlattı.

Futbolda şiddete karşı çıkan Trabzon halkına şükranlarını sunduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, "Hüseyin Avni Aker’de, 5 bin yıllık medeniyetin ve tarihin şehri olarak bütün ülkemize ve dünyaya ortak bir mesaj verdik. Trabzon, barışın, kardeşliğin, insan sevgisinin şehri, zorbalığın şehri değil. Trabzonspor büyük bir camia ve 1967’den beri fair play anlayışıyla Hüseyin Avni Aker’e gelip maç kazanan herkesi alkışlamıştır ve bunu medeniyetin bir tezahürü olarak yaşamış, yaşatmıştır." diye konuştu.

"Trabzonspor, Türkiye’de ilklerin takımıdır"

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, fair play anlayışındaki Trabzonspor’un Türkiye’de ilklerin takımı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye’de ilklerin takımı olan Trabzonsporumuz bu anlayışı ve çalışmasıyla 6 defa lig şampiyonluğunu kazanmış, bize göre 2010-2011 sezonunda da gerçek şampiyon olmuştur. Biz fair play anlayışı içinde herkesi kucaklamak istiyoruz. Holiganizm diyebileceğimiz kendini bilmezlerin bu şehri teslim almasına katiyetle müsaade etmeyeceğiz. Zorbalık, şiddet yok. Bu şehir, bu tarz adımları hiçbir zaman kabullenmedi ve kabullenmeyecektir. Futbolda şiddet olaylarından tüm şehir halkı, sevecen, herkese sofrasını açan Trabzon insanı rahatsız."

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki O.M’nin eylemi gibi münferit olayların tüm şehre mal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Bu tarz çok münferit, hepimizin karşı durduğu ve kol kola girerek önleyebileceğimiz eylemden ötürü bir şehrin, 5 bin yıllık medeniyetin şehrinin, insan sevgisinin şehrinin, halkının, büyük Trabzonspor camiasının suçlanmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bazı kendini bilmezlerin karıştığı bu tarz eylemleri kınıyoruz, telin ediyoruz. Bu tarz olaylardan ötürü bir şehrin tümünün suçlanmasını da aynı şekilde üzüntüyle çirkin bir davranış olarak karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Futbol, dostluk, kardeşlik sporudur"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tüm futbol taraftarlarına da seslenerek, futbolun dostluk, kardeşlik ve barış sporu olduğunu kaydetti. Kendilerinin belediyeler olarak Trabzonspor ile yürüttükleri sosyal politikalarla herkesin eşi, çocuğu, annesi, babası ile maçlara gelmesini sağlamaya çalıştıklarına işaret eden Gümrükçüoğlu, şu ifadeleri kullandı: "İyi oynayan kazansın anlayışı içindeyiz. İnsanların fair play anlayışı içinde müsabakaları gönül rahatlığıyla futbolu severek seyretmesini istiyoruz. Maç sonunda da kazananı, iyi oynayanı tebrik etmesini sağlayacak günlere dönmek istiyoruz ve bunu başaracağız. Trabzon’un bunu başaracağına yüzde 100 inanıyoruz. Bunları her şeye rağmen tüm toplumumuzdan, halkımızdan istemekteyiz. Adalet her yerde lazımdır ve insanların adaleti gördüğü zaman ondan sonra adapte olması, halk olarak omuz omuza olması çok daha kolaydır."

Trabzonspor camiasının ve Trabzon halkının bu tür olaylarla anılmayı hak etmediğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Trabzon halkı medeniyetin, insan sevgisinin halkıdır, Biz onların sesiyiz, onların isteğini bütün ülkeye, aziz milletimize, dünyaya, tüm spor ve futbolseverlere iletiyoruz. Türkiye’deki bütün sporsever ve futbolseverlerin de bu anlayış içinde olmasını, bu anlayıştan uzaklaşmamasını bekliyor ve istiyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.

Haberin Devamı