Trabzon Trabzonspor, Ünal Karaman ile ezeli rakiplerine karşı kaybetmiyor

Trabzonspor, Ünal Karaman ile ezeli rakiplerine karşı kaybetmiyor

Paylaş
Trabzonspor, Ünal Karaman ile ezeli rakiplerine karşı kaybetmiyor

Trabzonspor, Ünal Karaman ile ezeli rakiplerine karşı kaybetmiyor

Tolga SAĞLAM/TRABZON, (DHA)-

Süper Lig’in 3’üncü haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde son iki sezonda ezeli rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmalarda sadece 1 mağlubiyet aldı, söz konusu 7 müsabakada 12 puan hanesine yazdırdı.
Bordo-mavililer, 2018-19 sezonun başında göreve gelen teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde ezeli rakipleri ile oynadığı karşılaşmalarda üstünlük sağladı. Trabzonspor, 2018-19 sezonunda Galatasaray’ı ilk maçta 4-0 mağlup edip, ikinci yarıdaki karşılaşmada 3-1 mağlup olurken, Fenerbahçe karşısında ilk maçta 2-1 kazanıp, sezonun ikinci yarısında ise rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Karaman yönetimindeki bordo-mavililer, aynı sezonda Beşiktaş ile ligin ilk yarısında oynanan müsabakayı 2-2 beraberlikle tamamlarken, ligin ikinci yarısında evinde oynadığı mücadeleden ise 2-1 galip ayrıldı. Karamanlı Trabzonspor, 2019-20 sezonunda da ezeli rakiplerinden Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı maçtan ise 1-1 eşitlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, 2018-19 sezonundan bugüne Karaman yönetiminde ezeli rakipleri ile oynadığı 7 müsabakada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve tek mağlubiyet alırken, söz konusu karşılaşmalarda hanesine 12 puan yazdırdı.
FENERBAHÇE’YE 6 MAÇTIR YENİLMİYOR
Trabzonspor, ayrıca bu üç rakibi içerisinde son dönemde Fenerbahçe’ye karşısında elde ettiği yenilmezlik serisiyle de dikkat çekiyor. Deplasmanda 22 yıldır üstünlük kuramadığı sarı-lacivertli rakibi ile dün de dış sahada berabere kalarak bu seriyi bozamayan bordo-mavililer, aynı zamanda rakibine 6 maçtır da mağlup olmuyor. Fenerbahçe karşısında son mağlubiyetini 26 Aralık 2016 tarihinde oynanan karşılaşmada alan Trabzonspor, sonraki 6 maçta 5 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti.
LİGDE DE 15 MAÇTIR KAYBETMİYOR
Bordo-mavililer, ligde de 15 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Ligde son yenilgisini 17 Şubat 2019’da Alanyaspor karşısında alan Trabzonspor, sonraki çıktığı 15 lig müsabakasında 5 beraberlik ve 10 galibiyet alarak önemli bir başarı elde etti. Bordo-mavililer, bu serisiyle şuanda ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisinin de sahibi konumunda bulunuyor.
YEREL GAZETELERDEN ‘KADIKÖY’DE BÜYÜ VAR’ YORUMU
Yerel gazeteler, Süper Lig’in üçüncü haftasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak rakibi karşısında deplasmandaki 22 yıllık galibiyet özlemine son veremeyen Trabzonspor için, “Kadıköy’de büyü var” yorumunu yaptı.
Karadeniz gazetesi; “Buna inandık artık. Kadıköy’de büyü var”, “22 yıllık galibiyet özlemi 23’e çıktı. Trabzonspor İstanbul’da Fenerbahçe ile yine berabere kaldı”, Sonnokta gazetesi; “İyi ki varsın Uğurcan’ım, evladım”, “Trabzonspor’un genç file bekçisi kalesinde devleşti, Fener’e geçit vermedi”, Günebakış gazetesi; “Trabzonspor’un başı dik”, “Kadıköy’de 22 yıllık hasreti bitiremesek de 90 dakika savaşan bordo-mavililer alkış aldı”, Ekspres gazetesi; “O gün bugün olmadı!”, “Trabzonspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Kadıköy’de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak galibiyet hasretini 23 yıla çıkardı”, Taka gazetesi; “Kadıköy panteri”, “Uğurcan Çakır’ın devleştiği derbide Trabzonspor Fenerbahçe ile puanları paylaştı” ifadelerini kullandı.
TAKIMA 4 GÜN İZİN
Bu arada Avrupa Kupaları ve Lig’de peş peşe oynadığı maçların ardından yoğun fikstürü geride bırakan Trabzonspor, milli maçlar nedeniyle ligi verilen arada dinlenecek. Fenerbahçe maçının ardından 4 gün izin verilen bordo-mavililer, Cuma günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak hazırlıklarına başlayacak.

(FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı