Spor Trabzonspor'un kamp performansı

Trabzonspor'un kamp performansı

Paylaş
Trabzonspor'un kamp performansı

Trabzonspor'un Davraz kampında Şenol Güneş'in takıma adapte etmeye çalıştığı tek pasa dayalı oyun sistemi ön plana çıktı

Kampta Murat Tosun, Barış Ataş, Colman ve Burak Yılmaz ise performansıyla göze batan isimler oldu. Trabzonspor'un 12 günlük Davraz kampında futbolcular oldukça hırslı çalıştı.

Engin Baytar, Sezer Badur, Serkan Balcı, kaleciler Tolga ve Yakup'un sakatlıkları nedeniyle fazla antrenman yapma sansı bulamadığı kampta Murat Tosun, Colman, Burak ve Barış Ataş performanslarıyla ön plana çıkan isimler oldu.

FUTBOLCULARIN KAMP PERFORMANSI
İbrahima Yattara: (7) Kampın ilk günü kaptanlığın kendisine verilmesiyle moral buldu. Tüm antrenmanlara vaktinde katıldı ve istekliydi.
Gaziantepspor'la oynanan hazırlık maçının da iyileri arasında yer aldı. Uzun bir sakatlık döneminin ardından döndüğü yeşil sahalarda yine yıldızlaşmayı amaçlıyor.

Umut Bulut: (7) Geçtiğimiz sezonun en çok eleştirilen isimleri arasında yer almasına karşın Şenol Güneş'in arka çıktığı forvet oyuncusu Umut Bulut, kampta çok ön plana çıkmadı.
Antrenmanlarda iyi çalışan Umut, forma rekabetine hazır bir görüntü sergiledi.

Selçuk İnan: (6) Transfer dedikodularının gölgesinde katıldığı kampta kendisinden bekleneni veremedi. Orta sahada forma için mücadele edeceği isimler arasında geride kaldı. Ancak özellikle şut çalışmalarında attığı gollerle parmak ısırttı.

Egemen Korkmaz: (7) Bu sezon en ciddi rekabetlerden birinin yaşanacağı savunmada hazır bir görüntü sergiledi. Takım içerisindeki liderlik vasfını iyi kullanması Egemen'in artılarından. Ancak formda olan diğer savunma oyuncularıyla çok ciddi bir rekabet yaşayacak.

Onur Recep Kıvrak : (7) Geçen sezonun flaş ismi Davraz kampına iyi başlayan isimlerdendi. Ancak yaşadığı kısa sakatlık nedeniyle antrenmanlara ara vermesi onun aleyhine oldu.
Yine de Gaziantepspor ile oynanan hazırlık maçında kaleyi 90 dakika boyunca koruyan Onur, yine formda olduğunu gösterdi. Genç kaleci kendine olan özgüveni ile de dikkat çekti.

Glowacki: (6) Kampa iyi başlayamadı. Yeni transferlerden olduğu için ilk günlerde yaşadığı uyum sorunu dikkat çekti. Ancak sonlara doğru toparlanan Glowacki, sağlamcı futbol anlayışı ile beğenildi. Polonyalı stoper sert şutlarıyla da gol yollarında da etkili olabileceğinin sinyallerini verdi.

Barış Ataş: (8) Kampın ender yeni transferlerinden olan Barış Ataş, performansıyla parmak ısırttı. Gerek antrenmanlarda gerekse Gaziantepspor ile oynanan hazırlık maçındaki performansıyla göz doldurdu.
Şenol Güneş'ten de aferin almayı başaran Barış, alışık olduğu ön liberoda değil, sağbek de görev yapmasına rağmen hiç sırıtmadı.

Murat Tosun: (8) Şenol Güneş'in en çok övdüğü isim olan Murat Tosun, kampın yıldızları arasındaydı.

Her antrenman sonrası yaklaşık yarım saat boyunca özel çalışmalar yapan Murat, isabetli şutları ve gol yüzdesi ile ön plana çıktı. Murat'ın yurt dışı kampında da bu performansını koruması durumunda Güneş'in vazgeçilmezleri arasına girmesine bekleniyor.

Sezer Badur: (6) Kampın ilk günlerinde Murat Tosun'la birlikte ekstra antrenmanlar yaptı. Ancak yaşadığı sakatlık onun diğer futbolculara oranla geri kalmasına neden oldu.

Alanzinho: (7) Brezilyalı futbolcu hızı ve tekniğiyle kampta çalışkan isimler arasında yer aldı. Çift kalelerde Şenol Güneş'in sürekli dikkatle takip ettiği Alanzinho, orta sahanın solunda görev yapmasına karşın dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

Ceyhun Gülselam: (7) Giray'la birlikte kampın neşe kaynağı oldu. Görevini eksiksiz yerine getirdi.
Şutlardaki yüksek gol yüzdesiyle hücum çalışmalarında alkış topladı. Forma rekabetine hazır bir görüntü sergiledi.

Burak Yılmaz: (8) Son iki sezondur transferde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle verimli kamplar yapamayan Burak, Davraz kampını iyi değerlendirdi.
Güneş'in sağ ve sol kanatta görevlendirdiği Burak, her iki yerde de görevini başarıyla yaptı. Burak antrenmanlardaki çift kalelerinde en golcü ismi olmayı başardı.

Gustavo Colman: (8) Antrenmanlarda hep tek başına çalışmayı tercih etti. Basın mensuplarına hiç konuşmayan Colman, sadece görevini yapan bir oyuncu görünümünde oldu. Colman, Güneş'in oyun sisteminde beyin rolünü üstlenmeye hazırlanıyor.

Giray Kaçar: (7) Kampın neşe kaynağı olan Giray, antrenmanlarda da iyi çalıştı. Geçmiş sezonlara oranla tecrübe kazandığı gözlenen Giray, gol çalışmalarında da fileleri sık sık havalandırdı.

Mustafa Yumlu: (7) Kampa alt yapıdan gelen tek futbolcu olma başarısını elde etti. Diğer futbolculara oranla bu eksiyle kampa başlayan Mustafa, fizik özellikleri ve çalışkanlığıyla açıklarını kapatmayı başardı. Güneş'in genç futbolcuyu kadroda tutması bekleniyor.

Barış Memiş: (7) Genç futbolcu Güneş'in uyarılarını kamp boyunca dikkate aldı. Gaziantepspor ile oynanan hazırlık maçında sağ kanadı çok iyi kullandı ve alkış aldı. Geçmiş yıllara oranla çok daha diri bir görüntü sergiledi.

Hrvoje Cale: (6) Kampın bekleneni veremeyen futbolcuları arasındaydı. Aklı transfer dedikoduları ile karışan Cale'nin forma için çok çalışması gerekiyor.

Drago Gabric: (6) Vatandaşı Cale gibi orta halli bir çalışma görüntüsü sergiledi. Güneş'in her iki kanatta da değerlendirdiği Gabric, hazırlık maçında girdiği iki net gol pozisyonunu ise değerlendiremedi.

Ferhat Öztorun: (6) Geçtiğimiz sezon Cale ile girdiği forma savaşında geride kalan Ferhat, kampta da çok iyi bir görüntü sergileyemedi.

Bora Sevim: (6) Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan transfer edilen kaleci Bora, kampta beklenen çıkışı yakalayamadı. Onur'un gölgesinde kalan Bora, kaleci antrenörü Alper Boğuşlu tarafından titizlikle sezona hazırlanıyor.

Teofilo Gutierrez: (6) Herkesin patlama beklediği Kolombiyalı golcü antrenmanlara eksiksiz katılmasına rağmen beklenen çıkışı yapamadı.
Gaziantepspor ile oynanan hazırlık maçında kendi çabasıyla bir çok pozisyon yaratan Teofilo'nun forma için çok daha hırslanması gerekiyor.

Serkan Balcı, Tayfun Cora, Yakup Bugun, Tolga Zengin, Engin Baytar: Sakatlıkları nedeniyle kampın büyük bir bölümünü takımdan ayrı çalışarak geçirdiler. Tayfun, geçtiğimiz sezonki sakatlığını atlatmak için oldukça hırslı çalıştı.

YUNUS EMRE SEL/TRABZON (DHA)

3

Haberin Devamı