Spor Trabzonspor'un "Kocaman" kabusu sürüyor

Trabzonspor'un "Kocaman" kabusu sürüyor

Paylaş
Trabzonspor'un "Kocaman" kabusu sürüyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor'un "korkulu rüyası" olmaya devam ediyor.

Kocaman, futbolculuk kariyerinde olduğu gibi teknik direktörlüğünde de Trabzonspor’a zorlu maçlar yaşatıyor. Futbolculuğunda Trabzonspor filelerini 18 kez havalandıran Kocaman, en önemli golünü ise 1995-1996 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Karadeniz ekibine karşı çıktığı maçta atmış ve sarı lacivertlileri şampiyonluğa taşımıştı.

Teknik direktörlük kariyerinde de farklı takımların başında 28 kez karşılaştığı bordo-mavililere 12 kez üstünlük sağlayan Kocaman, 4 kez berabere kaldı, 12 kez de yenildi.
Torku Konyaspor en son 2007-2008 sezonunda Trabzonspor’u sahasında 1-0’lık skorla mağlup ederken, deplasmanda rakibine 1-0 yenilmişti.

2013-2014 sezonunda Trabzon’da 2-0 yenilen Konya ekibi, sahasında 0-0 beraber kaldı. Bu sezon ligin ilk yarısında Trabzon’da oynanan maçta Konya temsilcisi rakibine 3-2 yenildi.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında sahasında Trabzonspor’u ağırlayan yeşil-beyazlılar, rakibini 1-0 yenmeyi bildi. Puanını 34’e çıkaran Torku Konyaspor, 9. sıraya yükseldi. "UEFA" hayaline bir kez daha yaklaşan Konya ekibi, kalan maçlarında da çıkışını sürdürerek, Avrupa’ya gitmeyi hedefliyor.

"UEFA’ya katılmayı hedefliyoruz"

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak Fenerbahçe maçından sonra çıkışa geçtiklerini söyledi.

Trabzonspor maçında da yükselişlerinin devam ettiğini vurgulayan Baydar, şöyle devam etti:

"Trabzonspor gibi üst sıralarda kendine yer edinmiş bir takıma karşı güzel oyun ortaya koyarak, 3 puan aldık. Bu güzel futbolumuzu bundan sonraki maçlarda da sürdürerek, daha üst sıralara çıkmak istiyoruz. Aykut Kocaman gibi bu ligi çok iyi bilen bir teknik direktöre sahibiz. Başarının gelmesi tesadüf değil. Takımımızda bu başarıyı getirecek, çok kaliteli oyuncular var. Takımdaki birlik, beraberlik ve arkadaşlık ruhunun başarıdaki etkisinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Yakaladığımız güzel hava ile çıkışımızı sürdürerek, UEFA’ya katılmayı hedefliyoruz."

Baydar, taraftarların önceki maçlarda olduğu gibi Karadeniz ekibi karşısında da desteğini esirgemediğine işaret ederek, "Büyük takımların bile gıpta ile baktığı bir taraftar kitlesine sahibiz. Her maç neredeyse dolu stadyuma karşı oynuyoruz. Bize destek veren tüm seyircimize teşekkür ediyoruz. İnşallah onlarla daha çok başarılara imza atacağız" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı