Gündem Trafik kazasında ölen kızı adına mezuniyet belgesi aldı

Trafik kazasında ölen kızı adına mezuniyet belgesi aldı

Paylaş
Trafik kazasında ölen kızı adına mezuniyet belgesi aldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) mezuniyet töreninde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Öğrenciler okulu tamamlamanın mutluluğunu yaşarken, 2 yıl önce kızını trafik kazasında kaybeden anneyle, oğlu kalp krizi sonucu ölen bir baba gözyaşları içinde çocukları adına geçici mezuniyet belgesi aldı

MAKÜ 2014-15 Akademik Yılı mezuniyet töreni Gazi Atatürk Stadı’nda yapıldı. Törene, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Albay Sayit Koca, Ak Parti Milletvekili Reşat Petek, MHP Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile akademisyen, öğrenci ve aileler katıldı.

Haberin Devamı

MAKÜ Mehter Takımı’nın konser verdiği törende, davul çalan 4 yaşındaki Uğur Emir Alagaz konser uzayınca davulunu yere oturarak çaldı. Alagaz’ın hali törene katılanları gülümsetti. Törende MAKÜ halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

"BURDUR’UN YÜKSELEN YILDIZI"

Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, kuruluşundan bu yana her gün gelişen, büyüyen, altyapı ve insan kaynakları bakımından hızla ilerleyen MAKÜ’nün bu yıl öğrenci sayısını 23 bine ulaştırarak Burdur’un yükselen yıldızı olduğunu söyledi. Mehmet Akif Ersoy ismini alarak 2006 yılında kurulan üniversitenin milli şairin adına yakışır bir üniversite olmak gibi çok önemli bir görevi de üstlendiğini aktaran Vali Kürklü, şöyle konuştu:

"MAKÜ, ulusal ve uluslararası arenada adını duyurmayı başarmıştır. Başlangıçta 3 fakülte, bir yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüye sahip üniversite, bugün 6 fakülte, 6 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 4 enstitü ile seçkin üniversiteler arazındaki yerini almıştır."

Haberin Devamı

MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz da ülkesi için hizmet edecek gençleri yetiştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.

GÖZÜ YAŞLI AİLELER DE BELGE ALDI

Törende fakülte ve yüksekokul birincilerine protokol üyeleri tarafından geçici mezuniyet belgeleri verilirken, Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisiyken 29 Ağustos 2013’te Manisa’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ebru İnce’nin annesi Sultan İnce ile 19 Ocak 2015’te kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Burdur Eğitim Fakültesi öğrencisi Yusuf Aytaç’ın babası Ali Aytaç’a da çocukları adına belgeleri verildi. Rektör Prof.Dr. Korkmaz’dan gözyaşları içinde kızının belgesini alan Sultan İnce, "Herkes çocuğunu kucakladı, ben kucaklayamadım. Hepinizi Ebru olarak görüyorum" dedi.

Törende diğer öğrenciler de belgelerini aldıktan sonra hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Mesut MADAN / DHA