Gündem Trafikte bayram dönüşü alarmı!

Trafikte bayram dönüşü alarmı!

Paylaş
Trafikte bayram dönüşü alarmı!

Tatilcilerin İstanbul dışına çıkışlarını geçtiğimiz hafta Cuma gününden başlatıp 4-5 güne yaymaları nedeniyle bayram öncesi fazla yoğunluk yaşanmazken, asıl yoğunluğun yarın ve özellikle Pazar günü yaşanacağı belirtiliyor

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin bir bölümünün yarından itibaren dönüşe geçmeleri beklendiğinden karayollarında önlemler arttırıldı.

Haberin Devamı

Bazılarının bayram tatilini 9 güne çıkarmak için bayramı memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek için geçen hafta sonu yola çıkmaya başlayan İstanbullular, bu kez Pazartesi günü işlerinin başında olmak için yollara akın edecek.

Yetkililer, bayram tatili dönüşünü son güne bırakmak istemeyenlerin yarın yola çıkabileceklerini düşünerek tüm önlemlerin alındığını, yollarda bayram arefesinde olduğu gibi bakım onarım çalışmalarının durdurulduğunu, TEM Otoyolu'nda da her 5 kilomletrede bir trafik ekiplerinin bulundurulacağı bildirildi.

İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de, bayramın birinci ve ikinci günü oldukça hareketsiz olan TEM ve D-100 Karayolu ile, İzmit-Yalova yolu olarak da bilinen E-130 karayolu'ndaki hareketliliğin yarın öğlenden sonra başlayabileceği belirtiliyor. Ayrıca Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot iskelelerinde bu kez kez tersine bir yoğunluk bekleniyor. ,

Haberin Devamı

İDO, bayram arefesinde olduğu gibi bu hatta yarın yine doldur-boşalt sistemi ile bekleme yapmaksınız 17 feribot çalıştıracak.

BU NOKTALARA DİKKAT!

Bayram tatili döönüşündü sürücülerin aşırı hız ve sollamalardan kazınmalarının yanı sıra, özellikle viyadük ve köprü geçişlerinde çok dikkatli olmaları gerekiyor.TEM Otoyolu'ndan İzmit'e gelen sürücüleri en fazla sıkıntıya sokan noktalardan biri, Kandıra Turnikeleri girişi de olan Bekirdere Rampası'nın başlangıç noktasında yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi ve burada trafiğin yavaşlaması oluyor.

Ankara istikametinden gelen araçlarla, D-100 Karayolu ve Yalova istikametinden gelen araç sürücüleri de buradan TEM'e girdiğinden hen araç sayısı artıyor,hem rampa başlangıcında yol iki şeride düştüğünden trafik, TEM'in Batı turnikeleri girişine kadar ağır ilerliyor. Bu nedenle sürücülerin, yüksek viyadük ve tünellerin de bulunduğu bu bölgede çok dikkatli olmaları ve aceleci davranmamaları isteniyor.

TEM Otoyolu'nun yine çok dikkat edilmesi gereken diğer noktaları ise, Körfez-Hereke arasındaki Mağaraburnu mevkii, Dilovası Tünel çıkışı ve Dilovası Rampasının tamamı. TEM'in Kocaeli geçişinde bu noktalar, en çok kaza olan bölgeler olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Mustafa BAĞRİKEN- İZMİT / (DHA)