Gündem Trafodaki yangın iki katlı binayı kül etti

Trafodaki yangın iki katlı binayı kül etti

Paylaş
Trafodaki yangın iki katlı binayı kül etti

Diyarbakır'da aşırı yüklenmeden dolayı bir elektrik trafosunda patlamanın ardından çıkan yangın, bitişiğindeki binaya sıçradı. Zemin katındaki işyeri ile üst kattaki daire oturulmaz hale gelirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı

Bir elektrik trafosunda aşırı yüklenme nedeniyle büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Vatandaşların bomba patladığını sanarak büyük korku yaşadığı patlamada trafo kısa süre içinde alevler içinde kaldı.

Alevler vatandaşların müdahalesine rağmen hemen yanındaki iki katlı binaya sıçradı. Alt katı işyeri üst katı da ev olan binayı saran alevlere itfaiye ekipleri müdahale etti. Olay yerinde toplanan mahalleli, itfaiye ekiplerine geç geldikleri iddiasıyla tepki gösterdi. Polis, öfkeli kalabalığı güçlükle uzaklaştırdı.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmada yangın kontrol altına alırken, işyeri ve ev kullanılamaz hale geldi. Ölen ve yaralananın olmadığı patlamanın bombadan kaynaklandığını zanneden vatandaşlar, büyük korku yaşadıklarını ve trafoda daha önce de benzer patlamaların meydana geldiğini belirttiler. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Serdar SUNAR- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, (DHA)