Edirne Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: Ayçiçeği fiyatları düşmeyecek

Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: Ayçiçeği fiyatları düşmeyecek

Paylaş
Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: Ayçiçeği fiyatları düşmeyecek

Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: Ayçiçeği fiyatları düşmeyecek


Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TRAKYA Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği'nde (Trakya Birlik) yönetim kurulu kararıyla başkanlığa getirilen Şafak Kırbiç, ayçiçeğinde fiyatların düşmeyeceğini belirterek,"Birlik yönetimi olarak bizim Ankara düzeyinde 2 aydan beri, bakanlıkta, milletvekilleriyle, meclis başkanımızla bu konuda çalışmalarımız yapıldı. Gümrük vergilerinin tamamının konmasa da en azından bir miktarının konmasıyla ilgili konuşuldu. Ancak hükümetiz ve yetkililer bu konuda fiyatların çok düşük olmayacağıyla ilgili bize teyit ettiler" dedi.

Trakya Birlik'te, 14 Eylül'de ayçiçeği için ton başın 5100 lira avans alım fiyatı açıklandı. Aynı gün fiyatın açıklanmasının ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında mevcut başkan Ahmet Akgün'ün yerine yönetim kurulu üyesi Şafak Kırbiç başkanlığa getirildi. Yeni Başkan Kırbiç, "Bildiğiniz üzere 14 Eylül tarihinde yönetim kurulu kararıyla kendi aramızda bir görev değişikliği yaptık. Kamuoyunda bazı sosyal medyalarda 'görevden alma' gibi şeyler duyduk ama öyle bir şey yok. Bu sadece yönetim kurulunun kendi arasında görev değişikliğidir. Trakya Birliğe ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bunlar zaman zaman olan şeyler.Kooperatiflerimizde de zaman zaman görev değişiklikleri oldu. Bunlar yönetim kurulunun kendi arasında aldığı karardır, olağan bir şeydir. Çok da büyütülecek bir durum değil" dedi.

'FİYATLARIN DÜŞMEYECEĞİNİ TEYİT ETTİLER'

Hasadın devam ettiği ayçiçeğinde uygulanan sıfır gümrük vergisinin yükseltilmesi için girişimlerinin olduğunu söyleyen Kırbiç, yetkililerin bu konuda fiyatların düşük olmayacağı konusunda kendilerine teyit verildiğini belirtti. Kırbiç, "Birlik yönetimi olarak bizim Ankara düzeyinde 2 aydan beri, bakanlıkta, milletvekilleriyle, meclis başkanımızla bu konuda çalışmalarımız yapıldı. Gümrük vergilerinin tamamının konmasa da en azından bir miktarının konmasıyla ilgili konuşuldu. Ancak hükümetiz ve yetkililer bu konuda fiyatların çok düşük olmayacağıyla ilgili bize teyit ettiler. Baktığımızda piyasaların da ilk zamanlardaki fiyatların biraz üzerine çıktığını görüyoruz. Bizim sıkıntımız fiyatların yükselmesinden değil, düşmesinden oluşur. İnşallah öyle bir tablo olmaz. Bundan sonra da önümüze bakacağız" ifadelerini kullandı.

'ÜRETİCİ MEMNUNİYETİ İÇİN DESTEKLEMELER ARTTIRILMALI'

Ayçiçeği desteklemelerinin de arttırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Kırbiç, "Desteklemelerle ilgili zaten bakanlığa ilettiğimiz raporlarda hep bir miktar arttırılması ile ilgili taleplerimiz var çünkü bu ürün ülke ihtiyacının yaklaşık yüzde 60-70'ini karşılamakta. Desteklemelerin arttırılması bizim en önemli taleplerimizden birisi. İnşallah hükümetimiz de bu yönde bir adım atar. Çünkü bir kaç yıl önceye baktığımızda hep ekim alanlarında artma söz konusu. İnsanlarımızı bundan vazgeçirmememiz lazım. Miktarını arttırmak için desteklemelerle, üreticinin memnun hale gelmesiyle bunların telafi edileceği kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.

Kirbiç, Trakya Birlik'in farklı bölgelerden ortakların oluşturduğu bir birliktelik olduğunu ifade ederek, "Farklı renk ve kokulara sahip bir çiçek bahçesi gibidir. Bu birlik ve beraberliğin güzel olan tarafı da budur. Trakya Birlik ortakları, yöneticileriyle birbirine sevgi bağıyla bağlıdır. Bizim dileğimiz Trakya Birliğin yöneticisi ve idarecisi kim olursa olsun başarılı olmasıdır. Trakya Birlik birlik ve kooperatif yönetimleri açısından tecrübeli bir yapıya, idari anlamda da genel müdüründen alım merkezindeki arkadaşlarımıza kadar donanımlı ve başarılı kadrolara sahiptir. Trakya Birliğin yöneticisi, delegesi ve ortağı olarak bu kurumun geçmişine ve geleceğine karşı hepimizin sorumlulukları vardır. Hepimiz bu sorumluluğu bilmeli, ona göre hareket etmeliyiz. Yıllardır ortağı ve yöneticisi olmaktan gurur duyduğum Trakya Birliğin ve ortaklarının menfaatlerini korumanın asli görevimiz olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık. Bizler bu birliğin sadece yöneticileri değil, emanetçileriyiz. Bizim davamız şan, şöhret, makam, mevki, koltuk ve itibar davası değil, bizim davamız hizmet davasıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı