Edirne Trakya Üniversitesi mühendislik fakültesinde devir teslim töreni

Trakya Üniversitesi mühendislik fakültesinde devir teslim töreni

Paylaş
Trakya Üniversitesi mühendislik fakültesinde devir teslim töreni

Trakya Üniversitesi mühendislik fakültesinde devir teslim töreni

EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Metin Aydoğdu’nun atanması nedeniyle, mühendislik fakültesinde devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarının katıldığı törende Prof. Dr. Metin Aydoğdu, dekanlığı Prof. Dr. Yılmaz Çan’dan devraldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yılmaz Çan Hocam sevgili dostum, kardeşim ve kıymet verdiğim değerli bir insan. Kendisiyle 5 yıllık süre zarfında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Dekanlığı süresince hem fakültemize hem de üniversitemize değerli katkıları oldu. Kendisi üniversitesinin hafızası adeta. Kurumun hangi aşamalardan geçtiğini ve bugün nerelere geldiğini bizzat gören biri. Bu nedenle onun görüşleri, katkıları bizim için her zaman çok değerli. En zor zamanlarda, en zor görevlerde hiç çekinmeden elini taşın altına koydu. Gece gündüz demeden çalıştı. Emeklerinden dolayı değerli Hocama çok teşekkür ediyorum, dostluğumuz her zaman bakidir” dedi.
Prof. Dr. Metin Aydoğdu’nun 2012-2016 yılları arasında yine Mühendislik Fakültesi Dekanlığı vazifesini üstlendiğini, başarılı bir idareci olmasının yanı sıra başarılı bir bilim insanı olduğunu ifade eden Rektör Tabakoğlu, “Metin Aydoğdu Hocam, yüksek atıf sayısı ve h indeksi ile, uluslararası bağımsız bir kuruluş tarafından dünya çapında 7 milyon araştırmacının akademik çalışmaları üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde yer alıyor. Kendisi, başarılı akademik çalışmaları ile adımızı tüm dünyada duyururken dekanlık vazifesindeki başarıları ile Üniversitemizi ve Mühendislik Fakültemizi daha da yukarıya taşıyacak” diye konuştu.
Prof. Dr. Yılmaz Çan, devir teslim törenlerinin bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek “Yönetimimizle uyum içerisinde, Üniversitemiz adına önemli çalışmalar gerçekleştirdiğimiz bir dönem geçirdiğimize inanıyorum. Ben bu bayrağı Metin Hocamdan devralmıştım, şimdi tekrar kendisine iade ediyorum. Metin Hocama yeni görevinde başarılar dilerken görev sürem boyunca bana her konuda destek ve katkı sunan Mühendislik Fakültesinin değerli öğretim elamanlarına ve idari çalışanlarına teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Mühendislik Fakültesi’nin başarısı için gerekli her şeyi yapmaya hazır oldukları mesajını vererek, “Yılmaz Hocamdan aldığım bayrağı daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğim. Akademik ve idari çalışanlarımızla birlikte dayanışma içerisinde başarılı işler ortaya koyacağımıza olan inancımız sonsuz. Üniversitemizin başarı çıtasını yükseltmek için yönetimimiz ve kurumun tüm bileşenleriyle iş birliği içerisinde olacağız” dedi.
Törende konuşmaların ardından Prof. Dr. Yılmaz Çan, dekanlık mührünü Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya teslim etti.

Haberin Devamı