Edirne Trakya Üniversitesi öğrencilerinden çocuklara çevresel farkındalık eğitimleri

Trakya Üniversitesi öğrencilerinden çocuklara çevresel farkındalık eğitimleri

Paylaş
Trakya Üniversitesi öğrencilerinden çocuklara çevresel farkındalık eğitimleri

Trakya Üniversitesi öğrencilerinden çocuklara çevresel farkındalık eğitimleri

EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi, çevrenin ve doğanın korunmasına yönelik yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Trakya Üniversitesi ETUPSA Öğrenci Topluluğu tarafından hayata geçirilen ‘Doğaya ilaç ol’ projesiyle, ilkokul öğrencileri atık ilaçların doğaya karışmadan toplanması konusunda bilinçlendirilecek.

Trakya Üniversitesi gerçekleştirdiği birçok sosyal sorumluluk projesiyle toplumun farklı kesimlerine ulaşmaya ve toplum sağlığına destek olacak projeler üretmeye devam ediyor. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) Topluluğu, atık ilaçlar nedeniyle oluşan çevre ve doğa kirliliğine dur demek için önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Atık ilaçların çöpe atılarak doğaya ve halk sağlığına zarar vermesinin önüne geçmek isteyen Topluluk, ‘Doğaya ilaç ol’ projesi ile ilkokuldan başlayarak çevrenin korunması konusunda topluma öncülük etmeyi hedefliyor. Gelecek nesillerin daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamayı ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten ETUPSA Başkanı Betül Arslan, atık ilaçların hem insan hem de çevre sağlığı için büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.

Toplum genelinde bilinçsiz ilaç tüketiminin oldukça yaygın olduğunu ve ilaçların tamamının kullanılmadığı durumlarla çok sık karşılaşıldığını dile getiren Betül Arslan, kullanılmayan ya da kullanım süresi dolmuş ilaçların atık ilaç hükmünde olduğunu ifade etti. Atık ilaçların yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada önemli bir çevre sorunu olduğunu ifade eden Arslan, “Yaptığımız araştırmalar ve anket çalışmaları ile ilaçların son kullanım tarihlerinin büyük ölçüde takip edilmediği sonucuna ulaştık. Bu ilaçlar sonrasında ya çevreye bırakılıyor ya da lavaboya dökülüyor. Bu şekilde kullanılmayan veya kullanım tarihi geçmiş ilaçların çöplere ve suya karışması ciddi bir çevre sorununa neden oluyor. Çünkü bu ilaçlar doğaya karışarak dolaylı yollardan insan sağlığına zarar veriyor” dedi.

Bu çerçevede, bazı şehirlerde tıpkı atık pil kutusu gibi atık ilaç kutularının bulunduğunu ancak bu konuda toplumda yeterli farkındalığın olmadığına dikkat çeken Betül Arslan, ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden hareketle, daha ilkokuldan başlayarak toplumsal bilinci geliştirmek istedikleri bilgisini kaydetti.

Projeyle atık ilaç kutuları konusunda farkındalık oluşturmak ve yeni atık ilaç kutuları oluşturmak istediklerini belirten Betül Arslan, ilkokullarda gerçekleştirecekleri eğitimler ve uygulamalarla projelerinin amacına ulaşmasını beklediklerini dile getirdi. Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Burak İşçimen de yaşanılan çevreyi korumayı ve her şeyin özü olan insanı geliştirmeyi hedefleyen her türlü projeyi desteklediklerini belirterek sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden öğrencilere teşekkür etti.

Haberin Devamı