Gündem Tramvay seferlerini durduran akılalmaz olay

Tramvay seferlerini durduran akılalmaz olay

Paylaş
Tramvay seferlerini durduran akılalmaz olay

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. tarafından işletilen Gar-Tekkeköy raylı sistem hattındaki iki tramvaya yaşları 9-10 olan çocuklar içine taş konulmuş kar topu attı. Yan ve ön camları çatlayan tramvay hizmet veremedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Samsun’da dün meydana gelen olayda, 5512 ve 5509 nolu tramvayların Türkiş İstasyonu ile Mimar Sinan istasyonları arasından geçişi sırasında, çocuklar içine kar topu konulmuş taş attı. 2 vogonun ön ve yan camları büyük ölçüde hasar gördü. Atılan taşlı kar topları nedeniyle camların çatlaması üzerine vatmanın görüş alanı kapandı. Tramvaylar hizmet veremeyince yolcular tahliye edildi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Operasyon Müdürü Sevilay Germi Telci, kameralardan, 9- 10 yaşlarındaki çocukların tramvaylara taşlı kar topu attıklarının saptandığını belirterek şöyle dedi:

ÇOCUKLAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI


"Tramvayların ön camına atılan taşlı kar topu camın çatlamasına sebep oldu. Yolcular endişe duyarken olaya tepki gösterdi. Olaya sebebiyet veren çocuklar Emniyet mensupları tarafından tespit edildi ve haklarında ’haberleşme, enerji ya da demiryolu veya havayolu ulaşımı alanında kamu hizmetinin geçici de olsa aksamasına sebebiyet vemrek’ suçundan soruşturma başlatıldı. Ayrıca tramvaylarda meydana gelen maddi zarar ve işletme kaybının tespit edilerek taraflardan tahsil edilmesi için Samulaş olarak hukuksal süreci başlatmış bulunuyoruz. Daha büyük zarar ve aksamalar yaşanmaması için ebebeynlerin bu konuda daha hassas davranarak çocuklarını bilinçlendirmelerini rica ediyoruz."