Spor Transferde gaza bastılar

Transferde gaza bastılar

Paylaş
Transferde gaza bastılar

Galatasaray, Toulouse'dan Umut Bulut'u kiraladı. Tulun, Assaidi için Heereveen ile masaya otururken, Hamit Altıntop'tan da indirim bekleniyor

Galatasaray, Dany’den sonra ikinci bombasını Umut Bulut ile patlattı. Sarı-kırmızılılar prensip anlaşmasına vardığı, 29 yaşındaki golcü futbolcuyu dün İstanbul’a getirdi ve imza attırdı.

Öğle saatlerinde menajerleri Ali Egesel ve Ogan Tarhan ile Abdurrahim Albayrak’ın ofisine giden Umut Bulut, 2. Başkan Ali Dürüst ve İdari Koordinatör Şükür Hanedar’ın bulunduğu bir ortamda kendisine sarı-kırmızılılara bağlayan sözleşmeye burada imza attı.

Toulouse’dan 350 bin Euro'ya kiralanan ve satın alma opsiyonu olarak da 3 milyon Euro belirlenen Umut Bulut, Galatasaray'dan 1 milyon 250 bin Euro alacak. Milli futbolcu maç başına ise 10 bin Euro kazanacak.

Yapılan anlaşma borsaya da bildirilirken, Umut daha önce Toulouse forması giyen, Elmander, Kazım ve Dany’den sonra 4. Galatasaraylı futbolcu olacak.

ASSAIDI İÇİN HOLLANDA'DA

Tulun, Assaidi’ye gitti Galatasaray, Umut Bulut’un işini bitirdikten sonra Oussama Assaidi transferi üzerinde yoğunlaştı.

Daha önce Faslı futbolcuyu İstanbul’a getirip el sıkışan ancak Bülent Tulun’un ilgilenmesi soruna neden olan Assaidi için önceki gün Fatih Terim, “Kadromda olmalı” dedi, resmi temaslar da başladı.

Tulun, Hollanda’ya giderek 22 yaşındaki kanat oyuncusunun kulübü Heerenveen ile pazarlıklara başladı. Kulübünün de, gelecek sezon serbest kalacak futbolcu için ağır şartlar sunmadığı bildirildi.

Hollanda ekibinin 3 milyon 750 milyon Euro istediği, Galatasaray’ın ise 2.5 milyon Euro verdiği kaydedildi.

Tarafların 1-2 gün içinde anlaşması bekleniyor. 62 yaşındaki babasını, hafta sonu beyin kanamasından kaybeden Assaidi’nin moralinin bozuk olmasından dolayı Galatasaray, Faslıya daha sonra imza attıracak.

HAMİT'TE FARK 1.5 MİLYON EURO

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in listesinde ilk sırada yer alan Hamit Altıntop için Galatasaray’ın 3 milyon Euro'dan yukarı çıkmayacağı belirtildi.

Menajeri Reza Fezali ile yapılan pazarlıklarda daha önce 4 yıllık sözleşme karşılığında sezonluk 3.5 milyon Euro garanti paranın yanısıra maç başı ücreti olarak da 25 bin Euro isteyen Hamit’in, 3 milyon Euro'luk teklifi kabul etmesini dileyen sarı-kırmızılılar, gurbetçi futbolcunun İspanyol ekibindeki durumunun da netleşmesini bekliyor.

Hamit’e daha iyi şartları sunan başka bir takım olmadığı için sarı-kırmızılılar bu işi ağırdan alarak, sonuca varmak istiyor.

Milliyet

Haberin Devamı