Dünya Travesti Efe'den çarpıcı açıklamalar

Travesti Efe'den çarpıcı açıklamalar

Paylaş
Travesti Efe'den çarpıcı açıklamalar

İtalya'da yaşayan ve ülkenin “en güzel” travestisi olarak anılan Efe Bal, çıktığı bir televizyon programında söyledikleriyle yine gündeme oturdu

İtalya’da fahişeliğin bir meslek olarak kabul görmemesine isyan eden Bal, “Yaptığım işten dolayı ceza ödemek yerine vergi ödemek istiyorum” dedi.
Yaklaşık 13 yıldır

Milano’da yaşayan Efe Bal, La 7 kanalında yayınlanan “Servizio Pubblico (Kamu Hizmeti)” adlı programda çarpıcı açıklamalar yaptı. 10 yıldan fazladır fahişelik yaparak yaşamını sürdürdüğünü dile getiren Efe Bal, ekonomik dar boğazda olan İtalya’nın, eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin fuhuş davasından daha önemli sorunları olduğunu söyledi.

7 yıl önce vatandaşı olduğu İtalya’da sadece bu fuhuş davasının tartışıldığını belirten Efe Bal, “Artık bu konuya bir son verilsin. Ben bir fahişeyim ama Vergi Dairesi nezdinde sanki hiç yokmuşum gibi davranılıyor. Fahişelik de bir meslektir ama İtalya’da bu kabul görmüyor. Ben de vergi mükellefi olmak istiyorum” dedi.

İTALYA’DA PARAZİT OLMAK İSTEMİYORUM

Programda ilgi odağı olmayı başaran Bal, “Yaptığım işten dolayı vergi ödemek yerine ceza ödüyorum. Vergi Dairesi’nden bana şimdiye kadar 200 bin Euro kadar ceza makbuzu gönderildi. Belki yakında bu cezaları ödemediğim için beni hakim karşısında göreceksiniz” diye konuştu.

“Ülkeniz için bir parazit olmak istemiyorum” diye sözlerini sürdüren Efe Bal, “Aksine bu ülkeye faydalı olmayı arzu ediyorum. Benim de bir geleceğim olsun isterim. Emekli olmak benim de hakkım olmalı” dedi.

Bu teklifine kesinlikle Vatikan’ın karşı çıkacağını ve “böyle iğrenç bir teklif kabul edilemez” diyeceğini ifade eden Bal, “Bu aslında bir ülke için büyük onursuzluktur. Bir yanda ekonomik açıdan açı çeken 60 milyonluk bir ülke, diğer tarafta da benim gibi çalışıp, kazanan belki 100 bin kişi var. Ancak acı çeken İtalya’ya hiçbir katkımız olamıyor” diye açıklamalarını sürdürdü.

Bal bu konuyla bağlantılı olarak, eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin ‘fuhuş’ suçlamasıyla yargılandığı davanın görüldüğü Milano Adliyesi’nin önünde de geçen hafta bir eylem yapmıştı. Bal, çapkınlıklarıyla ünlü Silvio Berlusconi’ye ait olan yayınevi Mondadori’den 3 yıl önce çıkan “Efe: Kocaların Söyleyemedikleri. Bir transın itirafları” adlı kitabıyla da çok konuşulmuştu. İki yıl önce bir TV kanalına konuk olan Bal, “Beraber olduğum tüm ünlü ve zenginlerin adlarını açıklayacağım” diyerek müşterilerini telaşlandırmıştı.

Esma ÇAKIR - ROMA / DHA

Haberin Devamı