Seyahat Trenle Sofya'ya nasıl gidilir? İşte İstanbul - Sofya treni hakkında merak edilenler

Trenle Sofya'ya nasıl gidilir? İşte İstanbul - Sofya treni hakkında merak edilenler

Paylaş
Trenle Sofya'ya nasıl gidilir? İşte İstanbul - Sofya treni hakkında merak edilenler

TCDD Taşımacılık, son yıllarda iç turizmin gözdesi haline gelen Doğu ve Van Gölü ekspreslerinin yanı sıra İstanbul-Sofya Ekspresi ile Avrupa rotasını keşfetmek için seçenek sunuyor. Alternatif tatil arayışında olanlar Trenle Sofya’ya nasıl gidilir? İstanbul-Sofya treni bileti ne kadar? sorusunu internette sıklıkla aratıyor. İşte İstanbul-Sofya treni hakkında merak edilenler…

Alternatif tatil arayışında olanlar TCDD Taşımacılık’ın tren seferlerini büyük bir macereya dönüştürüyor. Son yıllarda TCDD trenleri iç turizmin trend gezi rotaları arasında yer almaya başladı. Doğu Anadolu, Van Gölü ve Kurtalan Ekspresi ilgi gösteren gezi tutkunları şimdi de İstanbul-Sofya treni ile Avrupa rotasını merak ediyor. Peki, Trenle Sofya’ya nasıl gidilir? İstanbul-Sofya treni bileti ne kadar? İstanbul-Sofya treni hakkında merak edilenler…

Haberin Devamı

Türkiye'de tren çeşitli amaçlarla gerçekleştirilen seyahatlerde tercih edilen ulaşım araçlarının başında geliyor. TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı demir yolu hatlarında günlük 25 bin, Doğu ve Van Gölü ekspresleri, İzmir Mavi Treni, Güney Kurtalan Ekspresi konvansiyonel trenlerinde 45 bin yolcuya hizmet veriliyor.

Alternatif tatil isteyenlere Sofya Ekspresi

Uluslararası yolcu taşımacılığında ise 20 Şubat 2017'den beri İstanbul (Halkalı)-Sofya güzergahında her gün karşılıklı olarak işletilen İstanbul-Sofya Ekspresi ile Avrupa'ya ulaşımda en kolay ve en ekonomik seçenek sunuluyor.

İstanbul-Sofya Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından sağlanan 2 yataklı ve 1 kuşetli vagon ile işletiliyor. TVS 2000 tipi yataklı ve kuşetli vagonlar konforlu ve keyifli yolculuklarıyla biliniyor.

Haberin Devamı

Halkalı'dan her gün saat 21.40'ta, Sofya'dan 21.00'de hareket eden ekspresle seyahat yaklaşık 9 saat 50 dakika sürüyor. Eksprese ilave edilen vagonlarla yaz aylarında Bükreş bağlantısı da sağlanıyor. Bükreş bağlantısının seyahati yaklaşık 21 saat sürüyor.

Talebin her geçen gün arttığı bu hattan 2017'de 13 bin, 2018'de 19 bin yolcu taşındı.

İSTANBUL-SOFYA TRENİ BİLETİ NE KADAR?

Ekspres bilet ücretleri 1 Ağustos 2019'daki güncellemeyle, 2 yataklı vagon için kişi başı 33,48 euro, 1 yataklı vagon için 62,72 euro, 4'lü kuşetli vagon için 28,48 euro, 6'lı kuşetli vagon için 27,88 euro olarak olarak uygulanıyor. Dört kişilik kuşetli vagonla Bükreş bağlantısı için yolculardan kişi başı 51,20 euro alınıyor.

Hem tren yolculuğunun keyfini çıkarmak hem de Sofya'yı keşfetmek isteyen yolcular ekonomik, rahat ve konforlu bir yolculukla Balkanların bu güzel şehrine ulaşabiliyor.