Magazin TRT Eurovision'u sanatçılara danışacak

TRT Eurovision'u sanatçılara danışacak

Paylaş
TRT Eurovision'u sanatçılara danışacak

Eurovision'la ilgili tartışmalara son vermenin yollarını arayan TRT, konuyu sanatçılara danışacak. 2 Kasım'da toplanacak 'danışma kurulu'na Eurovision'da yarışan isimlerin yanı sıra Sezen Aksu ve Tarkan da davetli

TRT Genel Müdürlüğü Müzik Daire Başkanlığı, Eurovision’la ilgili tartışmalara son vermek için ‘danışma kurulu’ oluşturma yoluna gitti.

Haberin Devamı

Sertab Erener’in birinciliğinden bu yana Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmiş şarkıcı, besteci ve eser sahipleri ile sektörün önde gelen isimlerinin yer alacağı Özel Danışma Kurulu, 2 Kasım’da İstanbul Radyo ve Televizyonu Mesut Demir Stüdyoları’nda toplantı yapacak.

Toplantıda, önümüzdeki yıl İsveç’in Malmö kentinde düzenlenecek 58. Eurovision Şarkı Yarışması öncesinde nasıl bir yol izleneceği ve Türkiye’yi temsil edecek ismin nasıl seçileceği tartışma masasına yatırılacak. Aralarında Sezen Aksu ile Tarkan’ın da bulunduğu birçok isim, gönderilen özel mail’lerle kurula davet edildi. Sanatçıların kurulda yer alıp almayacağı ise henüz belli değil.

Hürriyet