Kültür - Sanat TRT sanatçısından 'Her Nota Bir Kitap Olsun' kampanyası
Paylaş
TRT sanatçısından 'Her Nota Bir Kitap Olsun' kampanyası

'Gece Gözlüm' isimli maxi single albümünü çıkaran TRT sanatçısı Melda Kuyucu Kılıç, şefliğini yaptığı PEFHEM Türk Sanat Müziği Korosu konseri öncesinde, köy okullarındaki çocuklar için 'Her Nota Bir Kitap Olsun' isimli bir kampanya başlatıyor

TRT’nin sevilen sanatçılarından Melda Kuyucu Kılıç, 3 Mayıs 2018 Perşembe akşamı Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde şefliğini yaptığı PEFHEM Türk Sanat Müziği Korosu konseri öncesi hem ‘Gece Gözlüm’ isimli maxi single çalışmasını tanıtacak hem de “Her Nota Bir Kitap Olsun” ismini verdiği kampanya ile müzikseverlerin evlerinde bulunan fazla kitapları, köy okullarındaki çocuklara ulaştırmayı hedefleyen bir kampanyayı başlatacak. Gece Gözlüm’ün tanıtımından elde edilen gelir ise kitap kampanyasına destek olarak bağışlanacak.

Tüm dijital platformlardaki yerini alan 'Gece Gözlüm' isimli 4 şarkıdan oluşan maxi single'daki 3 eserin bestesi, TRT İstanbul Radyosu’nun sevilen ses sanatçılarından Cengizhan Sönmez’in imzasını taşırken, bir eser ise Türk Sanat Müziği’nin usta bestekârlarından Turhan Taşan’a ait. Şarkı sözlerinin Günay Öztürk Özdemir tarafından yazıldığı single’ın müzik yönetmenliği, yine son yıllarda yapılan başarılı albümlerde imzası olan Cengizhan Sönmez’e ait. Albümün aranjörlüğünü ise Mert Kemancı üstlendi.

Sosyal medyada büyük yankı bulan Her Nota Bir Kitap Olsun kampanyası çerçevesinde ‘Avni Anıl ve Bahar Şarkıları’nın yer alacağı konserin sunuculuğunu TRT’nin duayenlerinden Mustafa Yolaşan yaparken TRT sanatçısı sevilen seslerinden Gökhan Sezen de konuk sanatçı olarak yer alacak.

KİTAPLAR KÖY OKULLARINDAKİ ÇOCUKLARA GÖNDERİLECEK


Sanatçı Melda Kuyucu Kılıç; ‘‘Müzikseverlerimizden konserimize gelirken evinizdeki fazla kitapları yanınızda getirmenizi bekliyoruz. Bu kitaplar ihtiyaç sahibi köy okullarındaki yavrularımıza verilmek üzere yola çıkacak. ‘’Her Nota Bir Kitap Olsun” sloganımız ise aslında şarkılarımızdaki notaların bir Orhan Kemal’e Ömer Seyfettin’e Yaşar Kemal’e Dostoyevski’ye Tolstoy’a Orhan Veli’ye dönüşmesi ve onların ışığının en uzak yerlerimize ulaşması anlamına geliyor böylelikle kubbede hoş bir sedadan daha fazlasını amaçlıyoruz’’ dedi.

Haberin Devamı