Magazin TRT'de 'kıyafete sansür' iddiası

TRT'de 'kıyafete sansür' iddiası

Paylaş
TRT'de 'kıyafete sansür' iddiası

Şarkıcı Zeynep Mansur, TRT'nin 'Çeyiz Şov' isimli programına, kıyafeti yüzünden çıkamadığını öne sürdü

TRT’nin “Çeyiz Şov” isimli programına katılmak için giydiği kıyafetin açık bulunduğunu söyleyen şarkıcı Zeynep Mansur, “Yayından 10 dakika önce kollarımı şalla örtmemi istediler. Ben de yayına çıkmadım” diye konuştu

Şarkıcı Zeynep Mansur, TRT’nin “Çeyiz Şov” isimli programına kıyafeti yüzünden çıkamadığını öne sürdü. Mansur’un iddiasına göre, giydiği kıyafet açık bulundu ve kollarını şalla kapatması istendi. Sanatçı da yayına çıkmadı.

'RAMAZAN AYI NEDENİYLE'

Dün saat 15.00’te canlı olarak yayınlanan, Defne Joy’un sunduğu programa katılmak için Güneşli‘deki TEM Stüdyoları’na giden Mansur, yayına çıkmadan 10 dakika önce kıyafeti yüzünden uyarı aldığını söyledi. İddiaya göre programın yetkilileri, ramazan ayı nedeniyle Mansur’un yere kadar uzun olan straplez tuvaletinin tepki çekeceğini düşünerek şalla kollarını kapatmasını istedi.

Haberin Devamı

'KOLLARIM KİMİ TAHRİK EDEBİLİR?'

Bu duruma çok sinirlenen Mansur, “Binlerce programa katıldım, seçkin topluluklara yüzlerce konser verdim. Ramazan ayında ekranda nasıl giyineceğimi de bilerek kapalı bir kıyafet seçtim. Ancak kollarımın gözükmesinden rahatsızlık duyan bir zihniyetin programına katılamam” diyerek yayını terk etti.
Yaşadığı olayın kendisini şoke ettiğini belirten Mansur, “Kollarım kimi, nasıl tahrik edebilir? Bu nasıl bir zihniyettir? Bana şal teklif ettiler. Ben de ‘hayır’ dedim. Ah TRT, vah TRT diyorum, başka bir şey demiyorum” diye konuştu.

'LİNET DE İSRAİLLİ DİYE PROGRAMA ALINMAMIŞ'

Mansur aynı yayına katılan başka sanatçı arkadaşlarından da benzer şikâyetler duyduğunu söyledi ve “Aynı programa çıkan Banu Zorlu ve Zeynep Dizdar’a da kıyafetlerinden dolayı müdahale edilmiş. Bir diğer sanatçı Linet ise programa 10 dakika kala İsrailli olduğu için programa alınmamış. Tüm bu sanatçılara da, yapımcı firmadan, Ankara’daki TRT yetkililerinin böyle bir isteği olduğu açıklanmış” dedi.

(Milliyet)

Haberin Devamı