Gündem Trump: Azledilirsem piyasalar çöker

Trump: Azledilirsem piyasalar çöker

Paylaş
Trump: Azledilirsem piyasalar çöker

ABD Başkanı Donald Trump: "Eğer herhangi bir zamanda bana yönelik azil süreci olursa piyasa çöker"

ABD Başkanı Donald Trump kişisel avukatı Michael Cohen ve eski kampanya direktörü Paul Manafort'un mahkemede suçlanması sonrası ABD medyasında başlayan 'azil süreci' (impeachment) tartışmaları hakkında konuştu. Fox televizyonuna konuşan Trump "Eğer herhangi bir zamanda bana yönelik azil süreci olursa piyasa çöker" dedi.

Haberin Devamı

"HİKAYE UYDURUYOR"

ABD Başkanı Donald Trump, eski avukatı Michael Cohen'in finansal seçim yasalarını ihlal ettiği yönündeki suçlamaları kabul ederek savcılıkla işbirliğine gitmesinin ardından dün yaptığı açıklamada Cohen'i 'hikayeler uydurmakla' suçlamıştı.

"ÖDEMELERİ BEN YAPTIM"

Trump, Twitter'dan yaptığı bu açıklamanın ardından Fox News'e konuşarak, ilişkisi olduğu iddia edilen iki kadına yapılan 'sus payı' ödemelerinin seçim kampanyası tarafından değil, kendisi tarafından yapıldığını söyledi.

"Para kampanyadan değil, benden geldi. Ve bunun hakkında tweet attım" diyen Trump, "Bu bir kampanya ihlali değil. Başkan Obama'ya bakarsanız, çok büyük bir kampanya ihlali vardı ancak farklı bir adalet bakanı olduğu için çok farklı bir şekilde değerlendirildi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'SUS PAYI' ÖDEMESİ

Trump'ın eski avukatı Michael Cohen verdiği ifadede Trump'ın talimatıyla porno filmlerde oynayan Stormy Daniels ve Playboy yıldızı Karen McDougal'a 'sus payı' olarak ödeme yaptığını söylemişti.

İki kadının seçim kampanyası döneminde konuşmasını engellemek için yapılan ödemelerin Federal Seçim Komisyonu'na bildirilmemiş olması seçim yasasının ihlali değerlendirmelerine yol açtı. Zira ABD yasalarına göre, seçim döneminde yapılan tüm harcamalar komisyona bildirilmek zorunda.

Ancak bu ödemelerin Trump'ın iddia ettiği gibi kişisel bütçesinden yapılması durumunda mahkemenin bunu seçim kampanyası çerçevesinde değil, kişisel itibarı koruma amaçlı yapıldığı yönünde değerlendirebileceği belirtiliyor.