Gündem Trump'ın 'vuracağız' açıklamasına Rusya'dan jet yanıt

Trump'ın 'vuracağız' açıklamasına Rusya'dan jet yanıt

Paylaş
Trump'ın 'vuracağız' açıklamasına Rusya'dan jet yanıt

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de artan uluslararası tansiyonla ilgili konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetlerin ardından yaptığı ilk açıklamada "Umarım dünyada sağduyu galip gelir. Dünyadaki gelişmeler endişe verici" şeklinde konuştu.


'AKILLI FÜZELER TERÖRİSTLERE UÇMALI'


Putin, Rusya'nın uluslararası hukuktaki bütün yükümlülüklerine saygılı olduğunu ifade etti. Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarının ardından bir mesaj yayımlayarak, "Akıllı füzeler teröristlere doğru uçmalı" dedi. Zaharova, Trump'ın silah yarışını sona erdirme çağrısında bulunduğu ikinci tweete yönelik ise "İyi fikir, buna ABD'nin kimyasal silahlarıyla başlayabiliriz" açıklamasıyla yanıt verdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı ise ABD'nin 'yalan ve uydurma'ları Suriye'yi hedef almak için kullandığını iddia etti.


Son Dakika... Trump'tan flaş Rusya açıklaması!


KREMLİN'DEN AÇIKLAMA


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kimyasal saldırı iddiaları sonrası Suriye’deki durum ile ilgili, tüm tarafların bölgeyi daha da istikrarsızlaştırabilecek adımlardan kaçınacağını ümit ettiğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü'nden kimyasal saldırı açıklaması


'YASAL HÜKÜMETLERE DEĞİL TERÖRİSTLERE DOĞRU UÇMALI'


Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, ABD Başkanı Trump'a yanıt verdi. Zaharova, "Akıllı füzeler yasal hükümetlere değil teröristlere doğru uçmalı" ifadesini kullandı.


Dolar Trump sonrasında 4.17'nin üzerini gördü (Dolar ne kadar?)


Mariya Zaharova Facebook'tan, "Akıllı füzeler kendi topraklarında terörizm ile mücadele eden yasal yönetimlere değil, uluslararası teröristlere doğru uçmalı. Bu arada Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü uyarıyor. Bölgeye atılacak füzeler kimyasal silah kullanıldığına dair tüm kanıtları yok edebileceğini söylüyor. Belki de plan zaten kimyasal provokasyonun izlerini silmek. Böylece müfettişler yerde artık hiçbir şey bulamayacak" açıklamasında bulundu.