Dünya Trump Kraliçe Elizabeth'i öfkelendirdi

Trump Kraliçe Elizabeth'i öfkelendirdi

Paylaş
Trump Kraliçe Elizabeth'i öfkelendirdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere ziyaretinde Kraliçe Elizabeth'in Trump'a 'öfkelendiği' görüntüler ortaya çıktı. Trump'ın kendisini bir süre ayakta bekletmesine sinirlenen Elizabeth'in defalarca saatine baktığı görüntülendi

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyareti boyunca üç kez Kraliyet protokolünü kırdı.

Haberin Devamı

Trump, 92 yaşındaki Kraliçe'yi yaklaşık 15 dakika boyunca ayakta bekletti. Kraliçe'nin Trump'ı beklerken defalarca saatine bakması dikkat çekti.

MELANİA REVERANS YAPMADI

Trump'ın Kraliçe karşısında diğer liderle yaptığı gibi sert bir tokalaşmayla selamlaşması ise İngiliz basını tarafından çok sert şekilde eleştirildi. First Lady Melania Trump'ın ise Kraliçe ile selamlaşmasında reverans yapmaması eleştirilere sebep oldu.

TRUMP KRALİÇE'NİN ÖNÜNE GEÇTİ

Trump'ın Kraliçe ile yan yana yürürken 'düz çizgiyi' takip edememesi de alay konusu oldu. Genel olarak başarısız bunun Trump'ın bir karede Kraliçe'ye sırtını döndüğü görülüyor.

Trump'ın aylar boyunca ertelenen ziyareti İngiltere'de geniş katılımlı gösterilere neden oldu.

Yüz binlerce insanın katıldığı, ırkçılığa, Müslüman karşıtlığına, katı sığınmacı politikalarına, homofobiye, savaşa karşı yapılan gösterilerde onlarca sivil toplum kuruluşu Trump'ın tüm dünyada eleştiri alan söylemleri protesto edildi.

Haberin Devamı

Trump, İngiliz bir gazeteye verdiği röportajda Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılış sürecinde beklenenden daha yumuşak bir yol izlenmesi halinde ABD ile Krallık arasında gerçekleşecek serbest ticaret anlaşmasını suya düşürebileceğini söylemişti.

ZİYARETLERİ 4 GÜN SÜRECEK

Dün Brüksel'deki NATO Zirvesi'nden sonra Birleşik Krallık'a geçen Başkan Trump’in Birleşik Krallık ve İskoçya’yı kapsayan ziyareti dört gün sürecek.

Ziyaretinin birinci günü onuruna Oxfordshire’daki Blenheim Sarayı’nda bir yemek verilen Başkan Trump, geceyi ABD'nin Londra Büyükelçiliği'nin Regent’s Park ‘daki rezidansında geçirdi.