Dünya Trump Parazit'in Oscar'ı hak etmediğini söyledi

Trump Parazit'in Oscar'ı hak etmediğini söyledi

Paylaş
Trump Parazit'in Oscar'ı hak etmediğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Colorado eyaletinde düzenlediği bir seçim mitinginde En İyi Film Ödülü Oscar'ını kazanan Güney Kore yapımı Parasite filmini hedef aldı. Trump, filmin ödülü hak etmediğini imâ etti.

Oscar Ödülleri'nin 92 yıllık tarihinde ilk defa İngilizce dışındaki bir dilde çekilen bir film en iyi film ödülünü kazanan Güney Kore yapımı Parasite hakkında konuşan Trump, “Akademi Ödülleri bu yıl ne kadar kötüydü, izlediniz mi?” diye sorduktan sonra ödül anonsunu taklit ederek “Ve ödülü kazanan… Güney Kore’den bir film” ifadelerini kullandı. Trump, “Bu da ne demek oluyor? Güney Kore ile ticaret konusunda yeterince sorunumuz var, bir de üstüne yılın en iyi filmi ödülünü veriyorlar. İyi miydi? Bilmiyorum” diye yakındı.

Haberin Devamı

Parasite'in yönetmeni Bong Joon-ho Oscar ödülleriyle birlikte

‘Rüzgâr Gibi Geçti’ ve ‘Sunset Bulvarı’ gibi ABD klasiklerinin çok daha iyi olduğunu ve bu tarz filmlerin çekilmesi gerektiğini savunan Trump'ın ifadeleri, tepkilere neden oldu. Filmin cephesinden cevap ise gecikmedi. Parazit’in ABD dağıtımcısı Neon, Twitter üzerinden verdiği cevapta, "Gayet anlaşılır. Trump yorumlayamıyor" ifadelerini kullandı.